Načini za naravno svetlenje las

Svetla pramena v laseh si lahko pričarate brez agresivnih barv.

21.4.2016 ob 6:10

svetlo.jpg

Za svetle lase z videzom pramenov ne potrebujete kemikaliji. Posvetlite jih lahko s pomočjo živil, ki jih imate doma in seveda s soncem. Učinek res ne bo tako hiter in morda tudi ne tako izrazit, kot bi bil, če bi jih svetlili s pomočjo barve. Bodo pa lasje ob svetlejšem odtenku še nahranjeni in negovani. Poglejte torej, kaj boste potrebovali. 

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

Limono. Limona v kombinaciji s soncem na povsem naraven način posvetli vaše lase. Omislite si plastenko z razpršilom, vanjo nalijte sok limone in dodajte malce regeneratorja ali izbranega olja za nego las. Poškropite jih in se podajte na sonce. Čez uro ali dve jih splaknite z vodo. 

Med. Ta ne samo, da bo lase posvetlil, hkrati jih bo tudi nahranil in zmehčal. Zmešajte med z malce tople vode. Zmes nanesite na vlažne lase in jih pokrite s kapo za prhanje. Počakajte eno uro ter jih umijte kot običajno.

lasje.jpg

Kamilico. Kamilica je odlična za tiste z nekoliko temnejšim odtenkom, ki lasem želijo pričarati zlat lesk. Skuhajte močan kamiličen čaj. Ohladite ga in ga nalijte v plastenko z razpršilom.  Poškropite oprane lase in tako kot pri limoni izkoristite moč sonca. Las ni potrebno splakovati. 

Cimet. Iz vode in cimeta zmešajte gosto pasto. Na oprane lase nanesite regenerator ter čez cimetov pripravek. Lase pokrite s čepico za prhanje. Za najboljše učinke pustite čez noč in jih umite zjutraj. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)