Na testu: Eucerin Re-Vitalising šampon

Eucerinov šampon za gostejše lase dela čudeže tudi na pobeljenih, tankih laseh.

20.1.2020 ob 5:50

Slika avtorja - Ajda  Janovsky Piše:

Ajda Janovsky

ajda.janovsky@delo.si

Na testu: Eucerin Re-Vitalising šampon

Lasje niso le čudovit lepotni dodatek, krona nečimrnosti in učinkovit rekvizit za zapeljevanje, človeška kultura jim že odkar pomnimo pripisuje posebne, magične moči. Ko človek spremeni pričesko, lahko postane povsem druga oseba, najprej v lastnih očeh, nato pa v očeh drugih.

Mitologija pravi, da nam z manj lasmi umanjka tudi izjemnih moči, a to nemara deluje le pri moškem spolu, saj se sodobne Dalile, namesto, da bi lase ostrigle Samsonom, kratko pričesko raje omislijo same, s tem pa največkrat dosežejo resnejši, bolj profesionalen in, da, močnejši in bolj karizmatičen videz. Lasje so najbrž edini del človeškega telesa, katerega kulturološkim platem je posvečena celotna enciklopedija in to na 455 straneh. Avtorica Victoria Sherrow v njej predstavi načine, kako lasje v zgodovini nastopajo kot znak družbenega razreda, spola, subkulturne, politične in etnične pripadnosti, ter celo oblasti in kako se pomeni, ki jih ima določena pričeska ali pomanjkanje le te spreminjajo skozi čas.

In čeprav dandanes lahko za lepo velja tudi ženska s kratko pričesko, so za junakinje Disneyevih risank značilni prav dolgi in po možnosti gosti lasje. Kratkolase princese? Redko v resničnosti (svetla izjema je princesa Diana), v pravljicah skorajda ne. Lasje so tako zelo seksi, da jih nekatere kulture v želji po spodobnosti, skrivajo pod ruto. Za ta lepotni atribut (na sebi) so pripravljeni čez sebe iti celo moški, ki se, ne glede na to kako zagreto jim njihove boljše polovice zagotavljajo, da so s pobrito (beri: plešasto) glavo neznansko seksi, množično odpravljajo na poceni, a povsem solidne transplantacije skalpov na lepotne klinike v Turčijo, za bujne lase pa so pripravljeni tvegati dolgotrajno okrevanje in morebitne zaplete.

In kar se pogosto dogaja v življenju, se očitno zgodi tudi v domači kopalnici!

Ženske se na srečo večinoma soočamo z manj skrajnimi lasnimi težavami kot moški, ki pa niso zato nič manj pereče. Ob vsem povedanem je torej jasno, da je poleg dobre vlažilne kreme najpomembnejše orožje vsake ženske, ki da kaj nase, dober šampon za lase. Najti ga pa je vsaj tako težko kot najti pravega moškega – ne, da bi v to nalogo vložili vsaj malo časa in volje, pač ne bo šlo. No ja, razen, če vam ga bo (moškega ali šampon) predstavila kaka znanka ali prijateljica.

Skoraj prezrti čudež

Kot vsak moški ni za vsako žensko, tudi vsak šampon ni za vsako glavo. Tega se še posebej dobro zaveste, če vam po letih z napačnim končno uspe najti pravega. Za moj trenutek spoznanja je poskrbel šampon Eucerin Dermo Capillaire Re-Vitalising. Čeprav sva se videvala precej dolgo časa, ga v resnici nikoli nisem zares opazila. Medtem, ko je stal in čakal, da pride na vrsto, so se na moji polici ob kadi menjavali  omamno dišeči šamponi, pogosto v pisanih stekleničkah, mnogi junaki televizijskih reklam. A za nobenega se nisem uspela zares ogreti. In kar se pogosto dogaja v življenju, se očitno zgodi tudi v domači kopalnici: šampon, ki na zunaj ni zares izstopal, se je izkazal za naravnost odličnega in predvsem veliko boljšega od drugih. V čem je skrivnost?

Izboljšal je volumen in bujnos ter (od beljenja poškodovanim lasem) podaril sijaj in jih naredil voljne.

Eden od razlogov, da šampona dolgo nisem vzela v roke, je njegovo osnovno poslanstvo – namenjen je namreč ljudem, katerih lasje se redčijo zaradi dednega izpadanja las. Izkazalo pa se je, da je odličen tudi za mišje svetlolaske s tankimi lasmi, ki se, v upanju, da bodo poustvarile čudovit svetel odtenek, ki so ga imele v otroštvu, zateka-jo/-mo k beljenju las. Šampon Dermo Capillaire Re-Vitalising ne vsebuje alkalnih mil in je le rahlo odišavljen, njegovi aktivni sestavini pa sta karnitin in kreatin. Ta dva, kot je navedeno na spletni strani proizvajalca, z združenimi močmi pomagata okrepiti korenine korenine las tako, da spodbujata njihovo oskrbo z energijo. Oba sta tudi naravno prisotna v telesu.

Svetovana je sicer uporaba skupaj z DermoCapillaire Re-Vitalising terapijo, vendar pa je sama nisem uporabila. Kljub temu lahko potrdim, da je šampon naredil, kar obljublja: izboljšal je volumen in bujnost ter (od beljenja poškodovanim lasem) podaril sijaj in jih naredil voljne. In to kljub temu, da sem, kot običajno, v naglici izpustila balzam in jih, spet kot običajno, na ta račun znova slišala od svoje frizerke.

Če strnem: Eucerinov šampon Dermo Capillaire Re-Vitalising je poskrbel, da so tanki in od beljenja poškodovani lasje lenobe, ki se ji pogosto ne ljubi uporabljati niti balzama za lase, kaj šele maske, videti v kar najboljši formi in bo odslej zagotovo reden rekvizit na moji kopalniški polički. A če me boste posnemali in vas bo navdušil, vseeno ne pozabite, da se pri šamponih, drugače kot v ljubezenskih zadevah, po določenem času vedno splača preveriti ali ni na tržišču morda še kaj dobrega, nemara celo boljše od tistega, kar že imate doma.

Ocena: *****

Plusi: lasje so gostejši, bolj bujni, sijoči in voljni.

Minusi: če imate radi pisane stekleničke in izrazite, omamne vonje, to ni šampon za vas.

Objava ni plačana, smo pa dobili izdelek v uporabo.

Preberite še: Testirale smo na videz neugledno kremo, ki pa ima čudežen učinek (povsem ISKREN zapis)

Morda vas zanima tudi: Test brez testa: Celo kozmetična industrija je pokleknila pred celulitom


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)