Male skrivnosti čudovite pedikure

Preden obujete sandale, poskrbite za svoja stopala.

19.5.2016 ob 9:10

noge_shutterstock_229497313.jpg

Res temperature še niso povsem prijazne, a upamo, da se bo kmalu segrelo in bomo skočili v natikače, sandale ter drugo odprto obutev, na katero pa velja pripraviti stopala. S tem lahko, ali bolje rečeno, morate začeti še danes. Poglejte si nekaj preprostih korakov za čudovito pedikuro. 

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

Odstranite odmrlo kožo

Na tržišču je veliko pripomočkov, s pomočjo katerih je mogoče s stopal odstraniti odmrle celice in debele plasti trde kože. Od običajnih pil in strgal do brusilnih valjčkov in električnih napravic. Kar koli boste izbrali, odločite se za takšne s kvalitetno površino.

Pred uporabo teh noge dodobra namočite v vodi z dodatkom jedilne sode. Zmehčala bo kožo in lažje boste odstranili tisto, ki kazi videz vaših nog.

Mehkobo ohranjajte s kamnom za stopala

Kamen z veliko luknjicami ni primeren za odstranjevanje debelih plasti trde kože. Za to so boljši prej omenjeni pripomočki. Je pa ta povsem učinkovit za vzdrževanje mehkih stopal. Uporabljate ga namreč lahko vsak dan. Vedno pod prho oziroma izključno na mokri koži.

Enkrat tedensko namakanje

Če boste vsaj enkrat na teden stopala dodobra namočili v vodi z dodatkom morske soli ali jabolčnega kisa, boste spodbudili mehčanje kože in vam trda ne bo več povzročala težav. Po takšnem razvajanju noge vedno negujte še s hidrantno kremo.

stopala2.jpg

SPA nogavice

Ste že slišali za SPA nogavice? Te sicer niso tako glamurozne, kot se morda zdi, a so idealne za globinsko hranjenje kože na stopalih. Ne, ne prodajajo jih v trgovini, pač pa jih že imate v predalu. Noge zvečer po kopeli na debelo namažite s hranljivo kremo in čeznjo obujte bombažne nogavice. Odpravite se k počitku in jih sezujte šele zjutraj. Enaka nega je primerna tudi za roke, le da v tem primeru uporabite SPA rokavice.

Z nohtov odstranite madeže

Najlažje bo šlo s tri odstotnim vodikovim peroksidom. Dober izbor je tudi pasta za beljenje zob. Nanesite eno ali drugo na nohte, počakajte dve do tri minute in jih dobro zdrgnite z mehko ščetko ter splaknite z vodo. Tako boste pričarali idealno podlago za lak.

Ne skušajte pozdraviti žulja

Najhuje ga je odpravljati na silo, saj lahko izzovete resno okužbo. Vse, kar smete je čistiti žulj z antiseptikom, vedno nositi sveže nogavice ter čim pogosteje hoditi bosi, da bo koža dihala in se bo nadloga hitreje zacelila.

stopala.jpg

Lak je obvezen

Čeprav so negovana stopala sama po sebi lepa, bodo še lepša z dobrim lakom. Izberite takšnega, ki vam je všeč in ga prilagodite obutvi, obleki ali svojemu počutju. Ter z lahkim korakom stopite v toplejše dni.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)