Magični napoj za lepe in sijoče lase

Sijoči in bujni lasje so gotovo cilj vsake dolgolaske, a takšne pričeske, kot jo lahko vidimo v reklamah za šampone, pač ne gre pričakovati čez noč.

21.2.2022 ob 6:14 | Foto: Elena Safonova/Getty Images | Avtor: E.N.

Magični napoj za lepe in sijoče lase

Rast in struktura las sta namreč precej gensko pogojeni, odvisni pa sta tudi od posameznikove prehrane in nege. Pri slednji veliko razliko naredi en sam korak in to je uporaba olja.

Rastlinska olja so namreč odlična podpora lasem, saj v njih zadržujejo vlago ter jih učinkovito ščitijo z mnogimi dragocenimi sestavinami, ki jih vsebujejo. Če imate težave s suho, lomljivo in tanko strukturo las, so olja odlična izbira, da jim povrnete sijaj.

Priporočajo jih mnogi svetovno znani frizerji, seveda pa je od cilja, ki si ga želite doseči, odvisno, katerega je pametno izbrati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moroccanoil (@moroccanoil)

Izredno tanki lasje bodo potrebovali olje redke teksture, ki jih ne bo obtežilo. Priporočena je uporaba suhega olja kakor je agranovo, ki bo las nahranilo, a ga ne še dodatno obremenilo.

Gostejši lasje pa potrebujejo močnejšo nego, zato je v tem primeru priporočeno ekstra deviško oljčno olje z visoko vsebnostjo vitamina E.

Če vam njegov vonj ne odgovarja, lahko uporabite tudi kokosovo olje ali olje makadamije. Kure z oljem je priporočljivo opravljati redno.

Preberite še: Najboljši nasvet, kako skrbeti za suhe ustnice v zimskem času

Morda vas zanima tudi: 3 vrste objemov, ki jih dajejo moški (in kaj pomenijo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)