Zaradi teh stvari boste videti mnogo starejši (lahko postarajo tudi za 20 let!)

Nihče si ne želi, da bi kazal več let, kot jih v resnici nosi. Nasprotno, večina bi raje kakšno skrila. A prav pri trudu za lep in mladosten videz nekateri počnejo napake, ki lahko postarajo tudi za 20 let.

31.10.2022 ob 10:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zaradi teh stvari boste videti mnogo starejši (lahko postarajo tudi za 20 let!)

Katere so največkrat usodne, za The Sun razkriva britanska kozmetičarka in strokovnjakinja za nego kože Lorena Öberg.

Vpadljiva ličila in umetne trepalnice

"Prva in najpogostejša napaka žensk je uporaba težke podlage, pod katero koža ne more dihati. Posledično se na njej nabira umazanija, zamašijo se pore in vse dokler se ličil ne odstrani, polt trpi, kar se pokaže v obliki gub.

To pa ni edina negativna posledica pretežkih ličil. Strokovnjakinja izpostavlja še eno, in sicer se zaradi teh poruši naravno ravnovesje polti, žleze lojnice začnejo proizvajati več maščobe, poviša se tveganje za akne in popokane kapilare.

Dodatno lahko težki pudri povzročijo pretirano izsušitev kože, kar prav tako poveča tveganje za nastanek gub.

Druga napaka, ki jo na tej točki izpostavlja, so težke umetne trepalnice, zaradi katerih se veke na dolgi rok povesijo, hkrati lepila za trepalnice škodujejo naravnim dlačicam in te se zato težje obnavljajo.

Njen nasvet za mladosten videz se zato glasi: izogibajte se umetnim trepalnicam, namesto težkih pudrov pa uporabljajte lahke CC ali BB kreme, ki povsem dostojno opravijo nalogo, hkrati ne škodujejo koži.

Pretopla kopel

Ta res prija, a žal do kože ni najbolj prijazna. Vroča kopel namreč s povrhnjice izpira naravno maščobo, koža se posledično hitreje izsuši in s tem postara.

To sicer ne pomeni, da se morate prijetemu sproščanju odpovedati, a vročo kopel si privoščite le občasno, največ enkrat na teden, po njej pa polt izdatno nahranite z vlažilnim losjonom.

Določeni gibi obraza

Ponavljajoče obrazne grimase vodijo v nastanek gub. Sem sodijo mrščenje in na žalost tudi smeh.

Res je, da se vam iz bojazni pred gubami ni treba nehati smejati, konec koncev je smeh pol zdravja, mrščenju in drugim grimasam pa se raje odpovejte. V prid mladostnega videza kože.

Določen položaj spanja

Med pritiskom kože na vzglavnik se na obrazu narišejo gube, zato je bolje kot na boku priporočljivo spati na hrbtu.

Če vam spanje na hrbtu povzroča težave, si namesto običajne bombažne, omislite prevleko za vzglavnik iz svile ali satena. Gladki tkanini se mečkata v manjši meri in sta prijaznejši do kože obraza in do las, ki se ob stiku z njima lomijo in izsušijo v manjši meri.

Škripanje z zobmi

Škripanje z zobmi težko odpravimo, a je to žal še en dejavnik, ki povzroča nastanek tankih gub okoli ust. Kajti s škripanjem z zobmi se ti spreminjajo, posledično se spreminja oblika čeljusti, kar se v končni fazi pozna tudi na naši koži.

Pretirano stiskanje in škripanje z zobmi podnevi je posledica stresa in v tem primeru je treba zadevo ozavestiti ter se z napetostjo spopadati s protistresnimi tehnikami.

Proti nočnemu škripanju pomagajo tudi posebne opornice, ki preprečujejo prekomeren stik zgodnjega in spodnjega venca zob.

Preberite še: Napaka, ki jo zelo verjetno počne tudi tvoja kozmetičarka, ki ti oblikuje nohte

Morda vas zanima tudi: Slovenski estetski kirurgi odkrito: Poseg tudi zavrnemo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)