Kodri so pozimi še težje pod nadzorom

Suhi lasje v zimskih mesecih potrebujejo izdatnejšo nego.

12.1.2016 ob 2:00

07_kodri.jpg

Pozimi so skodrana dekleta pred velikim izzivom, saj ta letni čas do kodrov ni prav nič prijazen. Kodrasti lasje so namreč bolj suhi kot ravni, razlog je v tem, da ne ležijo neposredno na lasišču in zato dobijo le malo sebuma. Zimske razmere stanje še poslabšajo. Mraz, veter in notranje ogrevanje naredijo kodre izsušene in trde, v mokrem vremenu pa so ti še skrepani. Številni ponudniki kozmetičnih izdelkov zato ponujajo preparate, ki so namenjeni skodranim lasem, njihovi cilji pa so čiščenje, hidracija in oblikovanje.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Vsak preparat lahko uporabljamo posamezno, a skrivnost uspešnega delovanja je v mešanici različnih. "Koder ene ženske ni enak kodru druge. Zato en izdelek ne bo deloval na vseh skodranih glavah," pravi priznani ameriški frizer David Babaii, ki je friziral številne skodrane zvezdnice, od Kate Hudson, Nicole Kidman do Sarah Jessice Parker. "Pomembno je mešanje enega proizvoda za kodre z drugim, saj tako ustvarimo pravi koktajl zase."

Številne ženske s kodri so ugotovile, da jim pri njihovem krotenju pomaga umivanje le z balzamom. To pa Babaii odsvetuje. "Pri uporabi preparatov je vedno dobro, da upoštevamo načelo manj je več. Skodrane lase moramo vlažiti in nahraniti. Če balzam sprva izboljša stanje, lahko pretirana uporaba sčasoma pripelje do lomljenja las. Uporaba pravega razmerja je najboljša," svetuje poznavalec.

Poleg proizvodov za nego je pomembna tudi previdnost pri sušenju. Frizerji prav vsem priporočajo sušenje pri nizkih temperaturah, ženske s kodri pa naj se tega še posebno držijo. Pri oblikovanju uporabite sušilnik za lase z difuzorjem. Tako se toplota enakomerno razporedi in ne poškoduje kodrov. Na ta način se tudi ne izgubi njihova naravna rotacija. Lase vedno posušite, ker vlaga deluje kot teža na laseh in jim odvzame naravno prožnost.

Krtače s kovinskimi ali plastičnimi konicami so največji sovražnik kodrov, saj povzročijo krepaste lase in uničijo čudovite zavoje naravnih. Če imate vozle, te raje razčešite s prsti ali redkim lesenim glavnikom.

Domača nega kodrov

Skodrane lase oziroma lasne konice lahko negujete z masko, ki si jo pripravite sami. Zmešajte tri čajne žličke oljčnega, jojobinega olja ali masla shea z od dvema do štirimi kapljicami eteričnega olja sivke, vanilje ali citronke. Mešanico nanesite na konice. Lase zavijte v turban in pustite od 20 do 30 minut. Nato z vodo sperite mešanico.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)