Kdaj je svinčnik za ustnice nujen pripomoček

Svinčnik za ustnice ni najnujnejši pripomoček pri ličenju, a je včasih lahko neprogrešljiv.

27.12.2015 ob 10:30

shutterstock_257231878.jpg

Šminka in svinčnik za ustnice sta tako dobra prijatelja kot lak za nohte in podlak. Tako podlak kot svinčnik nista najnujnejša, a sta zelo pomembna za obstojnost. Da boste lažje vedeli, kdaj ob šminki uporabiti tudi svinčnik, preverite spodnje nasvete.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Če imate tanke neenakomerne ustnice. Uporaba svinčnika, ki je za odtenek temnejši od barve vaših ustnic, bo ustvarila videz polnejših ustnic. A izogibajte se nanosu čez rob – tako lahko hitro delujete ceneno in uničite ves trud in videz. Malce bolj lahko poudarite le kupidov lok oziroma del zgornje ustnice, ki je v obliki črke V.

Če ima šminka svetleč učinek ali je precej vlažna. Vlažne in bleščilu podobne šminke nujno potrebujejo pomoč svinčnika, ki preprečuje, da bi barva šminke prestopila meje. V ustnice najprej rahlo vtrite nekaj pudra, ki bo poskrbel, da bo šminka ostala na svojem mestu – to lahko storite že med pudranjem. Kadar boste uporabili precej mastno šminko, je zelo pomembno, da svinčnik uporabite pred nanosom šminke – da začrtate mejo.

shutterstock_173737799.jpg

Če hočete, da bi šminka na ustnicah vztrajala vso noč brez ponovnega nanosa. Da bo res tako, ustnic ne le obrobite s svinčnikom, ampak jih z njim povsem pobarvajte, šele nato nanesite šminko. Svinčnik bo deloval kot lepilo in bo držal šminko na ustnicah več ur.

Namesto šminke. Svinčniki za ustnice so pravzaprav supermatirane šminke. Če ga želite uporabljati namesto šminke, izberite malce debelejšega z mehkejšo konico, za boljši nanos in lažje razmazanje pa uporabite še čopič za ustnice.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)