Ne počnite tega, ko se prepustite vizažistki

Ko sedite in se prepuščate mojstrici, lahko z marsičim ogrozite brezhibnost ličenja.

16.12.2015 ob 9:00

shutterstock_287134055.jpg

V času praznikov si marsikatera ženska rada privošči profesionalen make up za številne novoletne zabave. Da bo ta res popoln, se poskušajte držati naslednjih nasvetov o tem, česa ne početi, ko se prepuščate rokam vizažistke.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Na dan ličenja si nikar ne privoščite voskanja obrvi. Koža ne bo samo občutljiva in rdeča, ampak bo nanjo tudi težko nanašati ličila.

S sabo ne pripeljite ocenjujoče prijateljice. Vsak ima svojo lastno predstavo o tem, kaj vam pristaja, vključno z vami, zato ob sebi ne potrebujete nekoga, ki se bo kremžil ob vsakem nanosu ličil. Prepustite se mojstrici in uživajte.

shutterstock_289312235.jpg

Ne opazujte procesa (razen če se želite kaj naučiti). Pomemben je končen rezultat, in če budno opazujete vse vmesne korake, lahko postanete živčni in nezaupljivi. To pa ni bistvo profesionalnega ličenja.

Ne bojte se s sabo prinesti fotografije navdiha. Večini vizažistov je to všeč. Čeprav vam ličila najbrž ne bodo pristajala enako kot osebi na fotografiji, bo ta kljub temu dobil navdih in idejo, kako vas naličiti.

Naj vas predlogi ne prestrašijo. Zaupajte vizažistu, če vam svetuje glede na strukturo vašega obraza, saj je izurjen za to. Lahko ima super ideje, ki bodo iz vas naredile pravo fatalko.

shutterstock_167217305.jpg

Ne bojte se umetnih trepalnic. Če prej niste nikoli pomislili nanje, je pomoč vizažista popoln trenutek, da jih preizkusite. Pričarale vam bodo pravljičen pogled. Poleg poroke je december popoln čas za to.

Ne bodite togi. Če ste se že prepustili rokam strokovnjaka, bodite odprti za nove trende in se ne oklepajte svojih starih navad ličenja. Način, kako si zarišete obrvi, obrobite ustnice in nanašate puder, je lahko povsem napačen in morda zato niste zadovoljni s svojim videzom. Sprejmite nasvete in kritike.

Ne pridite nenaličene. Večina žensk k vizažistu pride nenaličenih, a to jim ne pomaga prav dosti. Ko pridete naličene, lahko dobi približno predstavo o tem, s kakšnim make upam se počutite udobno. Ko bo to videl, bo nato z lahkoto odstranil ličila.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)