Katera je prava formula za nego kože

Serumi, olja, maske, razpršila, kreme ... Ali res poznate bistvene razlike?

26.10.2015 ob 7:30

shutterstock_249122869.jpg

Ob številni in bogati ponudbi negovalnih izdelkov številne ženske težko najdejo pravo sredstvo zase in za svoj tip kože. Kako se znajti v izobilju stekleničk in lončkov? Kratek vodnik skozi osnovne in največkrat omenjene preparate vam bo pomagal, da boste izbrale le najboljše učinkovine.


Že slediš Mični na Facebooku?

Maske. Z dolgotrajnejšim nanosom in delovanjem ter dodatno močnimi sestavinami maske sistematično – z večkratno uporabo ali pa kot enkratno terapijo – rešujejo kožne težave.

Serumi. Z visoko koncentracijo aktivnih sestavin in s hitrim vpijanjem serumi dopolnjujejo ali pospešijo terapijo sredstva, ki ga nanesete pred njim. Kot samostojno sredstvo pa se uporabljajo, kadar je koža utrujena.

Različne teksture negovalnih sredstev niso le marketinška poteza.

Kreme. Izjemna tekstura je kreme uvrstila med kraljice vlažilnih negovalnih sredstev. Večinoma so bogate in gladke.

Mleko. Negovalno mleko je bolj tekoče kot krema in se hitro vpija v kožo. Najprimernejša so za telo, večina pa jih je narejenih tako, da se lahko takoj po nanosu že oblečemo.

Emulzija. Fluidi oziroma emulzije imajo fine in lahke teksture. Največkrat se jih uporablja pri mešanem tipu kože ali v poletnih mesecih.

Z močnimi sestavinami maske sistematično rešujejo težave s kožo.

Gel. Najpogosteje so prozorni in na koži ne puščajo nobenih mastnih sledi. Geli vzbudijo občutek svežine.

Olja. Olja so najbolj popolna izbira, ko želimo na koži ustvariti satenast občutek in seksi bleščeč učinek. Suha olja se v kožo vpijejo zelo hitro in ne puščajo mastnih ostankov.

Razpršilo. Lahkotni in sveži, idealni za sončne kreme, ki jih nanašamo večkrat in na mesta, ki so težko dosegljiva.

Pravi način uporabe

Pri negovalnih izdelkih je dobro, da jih ne ocenjujemo prehitro. Da dosežejo svojo učinkovitost, naj bi trajalo od 21 do 40 dni, trdijo strokovnjaki. To je čas, ki ga celica potrebuje, da sprejme novo terapijo. Razočaranje nad izdelkom je velikokrat posledica nepravilne uporabe. Raznolikost tekstur in preparatov ni zgolj marketinška poteza – različne formule niso zamenljive. Če za primer vzamemo sončne kreme: krema bo učinkovitejša kot razpršilo, četudi imata oba enak zaščitni faktor.

Avtorica: Da. M.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)