Kako zmanjšati izpadanje las v menopavzi

Menopavza s seboj prinaša tudi težave in ne samo olajšanje, da se menstruacija poslavlja.

18.11.2015 ob 9:50

shutterstock_185019494.jpg

Hormonske spremembe, ki se dogajajo v našem telesu ob vstopu v menopavzo, lahko povzročijo tudi izpadanje las. Za to je kriva manjša proizvodnja estrogena, ki z začetkom menopavze začne močno upadati. Estrogen namreč uravnava in spodbuja rast las, z zmanjšano proizvodnjo tega hormona pa lasje postanejo tanjši, rast in gostota las pa se poslabšata.

Pri tej težavi vam lahko pomaga nekaj navad, ki jih vključite v svoj vsakdan:

  • Zaužijte več železa in biotina. Železo ima ključno vlogo pri preprečevanju izpadanja las, biotin pa je znan kot "vitamin za rast las".  Med odličnimi viri teh hranilnih snovi so riba, oreščki, fižol, piščančje meso, zelena solata, paradižnik in korenje.

  • Zaužijte več omega 3 kislin. Te maščobne kisline, ki so v tunini, lososu, skuši, semenih lana in orehih, pomagajo pri vlaženju las in spodbujajo njihovo rast.

  • Spodbudite ponovno rast. Posamezne zdravilne rastline hranijo lase in/ali spodbujajo krvni obtok v koži glave. Ene izmed njih so aloe vera, ginseng, sivka in rožmarin.

Zelo lahko pomaga tudi pravilna izbira krem za nego kože, ki bo znake menopavze pomagala omiliti. Vichyeva krema Neovadiol vsebuje formulo z nadomestkom hormona DHEA, ki zmanjšuje posledice vpliva menopavze na staranje kože. Izvlečki iz organske angelike kožo poživijo in izboljšajo njeno sposobnost naravnega vlaženja. Neovadiol nadomestni kompleks pa je napredni obnovitveni koncentrat, ki predstavlja novo generacijo nege, ki združuje koncentrat za svežino in koncentrat za sijaj z zlatimi delci mikro biserovine.

Preizkusite tudi ve

Drage dame, Vichy vas vabi k testiranju vzorčkov Neovadiol nadomestni kompleks. Izpolnite obrazec na tej povezavi in morda boste med srečnicami, ki bodo preizkusile izdelek.

Vaše izkušnje z izdelkom so za nas pomembne, zato vas bomo povprašali tudi po vašem mnenju, izkušnjah, zadovoljstvu z izdelkom.

Avtorica: B. G.

Foto: Vichy, Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)