Kako v enem mesecu naravno do čiste kože

Mozoljev in ogrcev se lahko na naraven način znebite v mesecu dni.

24.2.2016 ob 9:00

shutterstock_339831563.jpg

Čiščenje obraza je pomemben del bitke proti ogrcem, mozoljem in zamašenimi porami. Če je tudi vaša koža problematična, ji ponudite naraven tretma, ki bo njeno stanje izboljšal že v mesecu dni. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Zjutraj: čiščenje obraza z medom.

Najprej zmočite, nato pa s pol čajne žličke medu dodobra natrite celoten obraz. Med bo s kože odstranil vse odvečne maščobe in drugo umazanijo ter ji hkrati zagotovil primerno hidratacijo. Protibakterijske in protivnetne sestavine, ki so v njem prisotne, bodo globinsko očistile polt, pripomogle k odpravi starih ter preprečile nastanek novih mozoljev in ogrcev.

Zvečer: čiščenje obraza z oljem

  1. Zmešajte ricinusovo in jojobino olje v razmerju 1:3. Mešanice lahko pripravite več in jo shranite v steklenički. To pred uporabo vedno dobro pretresite.
  2. Čajno žličko mešanice nalijte na dlani in jo nanesite na obraz. Zlasti dosledni bodite pri predelih, kjer je aken največ. Obraz masirajte vsaj dve minuti.
  3. Manjšo brisačo namočite v vroči vodi in z njo prekrite obraz. Čez mokro brisačo položite suho in tako preprečite pari, da bi izhlapela v zrak.  Na obrazu bo s pomočjo olja odprla pore.
  4. Počakajte, da temperatura spodnje brisače pade, nato pa z njo nežno s kože odstranite ostanek olja.
  5. Celoten postopek nato ponovite postopek samo z brisačami, torej na obraz ne nanašajte več olja. Na koncu obraz obrišite s suho in čisto brisačo.

Maska: enkrat do dvakrat na teden koži privoščite masko.

  1. Zmešajte žlico medu s pol žlice cimeta v prahu.
  2. Mešanici dodajte malce muškatnega oreščka, dobljeno pasto nanesite na cel obraz in jo pustite učinkovati 10 do 15 minut.


Vse sestavine vsebujejo močne protivnetne in protibakterijske snovi, ki bodo pomirile in očistile kožo. Ko se bo stanje izboljšalo, lahko večerno čiščenje izpustite in polt tako kot zjutraj očistite samo z medom.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)