Kako preprečiti prehitro staranje rok

Pogosto roke zgovorneje od obraza izdajajo leta, z nekaj preprostimi koraki pa je mogoče preprečiti, da bi se koža na njih prehitro postarala. Odkrijte pet preprostih korakov do lepih in mladostnih rok.

20.7.2018 ob 4:03

roke_nohti_orhideja_micna.jpg

Roke imajo nešteto nalog in so vsak dan izpostavljene mnogim zunanjim vplivom, ter se zato postarajo hitreje, kot drugi deli telesa. Ne glede na to, kako mladosten in brezhiben je videti obraz, pogled na roke največkrat izdajalsko odkriva leta. Zato jih zavarujte s pravo nego in z njo preprečite, da bi se prehitro postarale. Pet res preprostih nasvetov niza Pure Wow.

Priskrbite si kvalitetno kremo za roke

Najbolje takšno, ki zaviralno deluje na staranje kože. Torej: anti age ne samo za obraz, temveč tudi za roke. Prava formula kože ne bo le navlažila, temveč jo bo tudi primerno nahranila in zaščitila pred zunanjimi vplivi, za katere so roke tako dovzetne.

Nosite rokavice

Ko pomivate posodo, brišete prah, delate na vrtu, ko čistite. Ko počnete karkoli s svojimi rokami, so rokavice obvezna oprema. Preden si jih nadenete, polt navlažite ter nahranite s primerno kremo ali losjonom, ki se bosta v zavetju rokavic znatno vpila v kožo.

Previdno izbirajte lake za nohte

To, da nekateri laki vsebujejo strupene snovi, ste najbrž že slišali. Če do sedaj temu niste posvečali pretirane pozornosti, je čas za spremembe: izbirajte lake brez tako imenovanega škodljivega trojčka, ki ga tvorijo toulen, formaldehid in dibutilftalat. Laki brez teh kemikaliji namreč ne škodujejo nohtom, jih hkrati navlažijo in preprečujejo njihovo lomljenje.

Razvajajte kožico ob nohtih

Te nikoli ne strizite, še manj grizite, med manikiro jo le potisnite nazaj proti nohtom in ji občasno namenite masažo s primernim oljem: lahko olivnim, še boljše je arganovo, na voljo pa so tudi posebne mešanice olj za nego obnohtne kožice.

Ne pozabite na zaščito pred soncem

Pravilno, da kremo za sončenje nanašate na obraz in telo. Kaj pa roke? Ne pozabite nanje, saj sončni žarki tako, kot koži na drugih delih telesa, škodujejo tudi tisti na njih. Zato jih večkrat na dan s kremo za sončenje namažite po celi površini, kar pomeni, da ne pozabite zgornjega dela dlani. S tem boste preprečili nastanek pigmentnih madežev in seveda tudi gubic.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Alenka Košir ali pa Najbolj luksuzna modna znamka na svetu ni Hermès niti Vuitton, ampak …


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)