Kako pogosto bi morali k frizerju

Na to, kako pogosto bi morali sesti na frizerki stol, vpliva več dejavnikov.

7.2.2021 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako pogosto bi morali k frizerju

Enotnega odgovora na vprašanje, kako pogosto bi morali k frizerju, ni. Kajti pogojuje ga več dejavnikov, najbolj tip las. Nekatere je treba striči in oblikovati pogosteje (tanke in lomljive ), druge redkeje (goste, močnejše lase). Treba je seveda upoštevati še pričesko, takole pa Miss7 izpostavlja, kaj vse vpliva na pogostost naročanja pri frizerju.

Kratka pričeska

Ne glede na teksturo las, kratko pristriženi zahtevajo pogostejše obiske pri frizerju, kar pomeni vsaj na vsakih šest tednov. Le tako je mogoče ohranjati pravo obliko pričeske.

Dolgi lasje

Pri dolgi ali srednji dolžini las je lažje ohranjati njihovo želeno obliko. A kljub temu je priporočljivo frizerja obiskati vsake tri ali vsaj štiri mesece. Predvsem z namenom ohraniti zdrave in nepoškodovane konice.

 

Skodrani lasje

Ženske s skodranimi lasmi lahko obisk frizerja odložijo za daljši čas. Dovolj je, da ga obiščejo dvakrat na leto. Strokovnjaki priporočajo, da se pri njemu naročijo tedaj, ko se kodri začno ravnati.

Pomembno je, da se skodrane lase striže suhe, da se takoj vidi, kakšen bo končni rezultat. Mokri se namreč obnašajo povsem drugače od suhih.

Preberite še: Frizerji: "Umazani lasje, nerealna pričakovanja in kaj vse nas še spravlja ob živce"

Morda vas zanima tudi: To so najboljši dnevi za obisk frizerja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)