Kako izboljšati teksturo kože (svetuje dermatologinja)

Lepa, gladka in zdrava polt je želja vsakogar, do nje pa vodijo različne poti.

8.2.2020 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako izboljšati teksturo kože (svetuje dermatologinja)

Končno ste ugotovili, kaj vaši koži res prija in se s primerno nego znebili aken ter drugih nepravilnosti, ki so nekoč kazile njen videz. Kaj pa tekstura? Kako ste zadovoljni z njo?

"Tekstura kože označuje mehkobo in enakomernost polti. O dobri govorimo, kadar je polt gladka, mehka in prijetna na dotik ter nasprotno, polt slabe teksture je groba ter neenakomernega videza, na njej so pogosto prisotne razširjene pore," je za Cosmopolitan povedala priznana dermatologinja Adarsh Vijay Mudgi in nanizala preproste, a učinkovite poti do zavidljive kožne teksture.

Zaščitite se pred soncem

Neštetokrat ste že prebrali, da sončni žarki škodujejo koži, zato se tudi pozimi in v vsakem vremenu pred njimi zavarujte s primernimi sredstvi. Prav pretirana izpostavljenost soncu je najpogosteje kriva za razširjene pore in neenakomerno polt.

Izogibajte se kajenju

Če kadite, se tej navadi odpovejte. Če vam že ni mar za svoje zdravje, za družino in prijatelje, storite to zaradi svoje kože. Kajti kajenje nedvomno negativno vpliva na njeno teksturo.

 

Uporabite moč pilinga

"Redno odstranjevanje odmrlih kožnih celic s površine znatno izboljša teksturo polti," navaja Mudgijeva in dodaja, da so priporočljivejši od mehanskih, kemični pilingi, ki v manjši meri poškodujejo povrhnjico.

Ne pozabite na redno vlaženje

Vlažilne kreme in losjoni preprečujejo izgubo kožne vlage in s tem ohranjajo njeno napetost ter zdrav videz in primerno teksturo.

Delujte preventivno

Vsi omenjeni načini so najučinkovitejši v smislu preventive. V kolikor je zanjo že prepozno, pa se s kozmetičarko ali dermatologom posvetujte o postopkih, ki odpravljajo ali vsaj nekoliko zmanjšajo neenakomerno teksturo polti in med katere med drugim sodi laserska terapija.

Preberite še: Kolagenski napitki: Kako v resnici delujejo in kdaj jih je smiselno uživati

Morda vas zanima tudi: Šest koristnih namigov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska z mastno kožo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)