Kako do najlepše fotografije za osebni dokument

Uspe lahko čisto vsaki.

28.8.2017 ob 4:55

slika.jpg

Kadar koli vam poteče veljavnost potnega lista, osebne izkaznice ali katerega drugega dokumenta, se zgrozite ob misli na dejstvo, da je prvi korak do novega primerna fotografija.

Na tistih za osebne dokumente namreč praviloma niste videti tako, kot bi si želeli. Umetna svetloba, nenaravna toga drža in malce zadrege, vse to je na posnetku še kako očitno. A nikar obupati. Poskrbite, da boste na fotografiji lepi. S pomočjo sledečih treh korakov.

Več uporabnih napotkov najdete na Facebooku

Pričeska in make up naj bosta preprosta

To res ni čas za eksperimentiranje z novo dolžino las, drugače počesanimi lasmi in novo šminko. Držite se preverjenega, pozabite na močna senčila, debele plasti pudra in na drzno rdečilo.

Vse, kar morate storiti je nanesti tanko plast pudra (pazite, da se koža zaradi njega ne bo svetila), potemniti obrvi, uporabiti maskaro in ličnice poudariti z malo rdečila.

Ob tej priložnosti prav posebej velja: manj je več.

Obrnite glavo

Res je, da mora biti na fotografiji viden vaš cel obraz. A če boste majčkeno obrnili glavo v stran (strokovnjaki z univerze Wake Forest menijo, da večini odgovarja leva, seveda prej to preverite v domačem ogledalu), bodo sence mehkejše, drža naravnejša, poudarjene pa bodo vaše čeljustne kosti.

Nasmehnite se

Širok nasmeh ni dovoljen, na fotografiji naj namreč ne bi kazali zob, a rahel nasmešek z ustnicami si lahko privoščite. Malce povadite pred ogledalom. Nedvomno vam bo uspelo in v novem potnem listi ne boste videti mrki ter smrtno resni.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)