Najboljše aplikacije, ki vaše fotografije spremenijo v mojstrovine

Obdelane fotografije bistveno izboljšajo vizualni učinek in zato pustijo globlji vtis.

1.4.2016 ob 10:00

shutterstock_327485474.jpg

Danes je na voljo nešteto mobilnih aplikacij, ki jih lahko uporabniki pametnih telefonov naložimo na svoje igračke in si z njimi pomagamo pri obdelavi fotografij. Pripravili smo izbor najboljših brezplačnih aplikacij, ki bodo dolgočasne fotografije spremenile v pravo pašo za oči.

Camera MX

•    Platforma: Android
•    Razvijalec: Appic Labs Corp
•    Cena: Brezplačno

Ekskluzivna aplikacija za fotografiranje, ki je na voljo samo za Androide, združuje močna orodja za izboljšanje fotografij in videa. 
V najnovejši različici aplikacija vsebuje tudi širok izbor filtrov, ki pričarajo na fotografiji impresivne žive učinke. Širok spekter možnosti punuja pri urejanju portretov.
Aplikacija vsebuje zanimivo možnost "živih fotografij", tako, da posname ozadje že nekaj sekund prej, preden je posneta dejanska fotografija. To omogoča ogled slik v obliki animiranih fotografij, ki jih lahko delite s prijatelji.  S to funkcijo lahko pregledujete vse "žive posnetke" in iz njih v obliki fotografij shranite le posamezne trenutke. Zelo uporabno za fotografiranje tistih trenutkov, ki jih po navadi težje ulovite v objektiv.

Snepseed

•    Platforma:  iOS (iPhone), Android
•    Razvijalec: Nik Software
•    Cena: brezplačno

Snepseed zagotovo ni brez razloga med najbolj priljubljenimi aplikacijami za fotografiranje. Je neverjetno enostaven za uporabo, a hkrati ponuja močan nabor orodij, s katerimi lahko svoje fotografije spremenite iz "vredu" v "wow"!
Aplikacija ponuja vse osnovne tehnike za obdelavo fotografij – osvetlitev, prilagoditev barv, ostritev, obrezovanje, saturacijo in kontrast.
Poleg tega pa ima tudi orodja za napredno urejanje fotografij, npr. orodje s katerim lahko iz fotografije odstranite manjše nezaželene predmete (heeling tool).
Celoten komplet je dopolnjen še s številnimi zabavnimi filtri, ki jih lahko uporabite za pretvorbo fotografij v črno-belo različico, ali pa uporabite dodatne učinke zameglenosti in tako pričarate dramatično kuliso. 
Vsekakor je Snepseed za mnoge ljubitelje fotografije prva izbira med brezplačnimi aplikacijami za urejanje fotografij.

Magic Hour Lite

•    Platforma: iOS (iPhone), Android
•    Razvijalec: Kiwiple
•    Cena: brezplačno

Magic Hour Lite (na Androidu imenovan Magic Hour Free) s kombinacijo subtilnih filtrov omogoča ustvarjanje resnično edinstvenih fotografij. Filtri pričarajo učinke, ki so veliko bolj sofisticirani od filtrov iz drugih aplikacij, ki so na trgu.
Fotografije, ki jih posnamete s to aplikacijo morate odrezati v kvadrat, kar vam lahko povzroča nekaj preglavic. Če pa fotografijo iz aplikacije naložite direktno na Instagram, bo ta možnost za vas zelo priročna.
Filtri v aplikaciji dajejo vsemu kar posnamete lepo, nežno ter mehko obliko. Zdi se, da filtri najbolje delujejo pri slikah, ki jih posnamete pri dnevni svetlobi.
Magic Hour je aplikacija za fotografiranje, ki jo obožujejo tisti, ki so jim všeč učinki filtrov, ki jih nudijo aplikacije kot so Instagram ali Hipstamatic.

magichour.jpg

Hipstamatic DSPO

•    Platforma: iOS (iPhone), Android
•    Razvijalec: Hipstamatic, LLC
•    Cena: Brezplačno

Inspirirani z idejo, da se življenje živi hitro in, da vsak dan izmenjujemo nešteto fotografij, so pri Hipstamatic prišli na dan z idejo, da bi ustvarili aplikacijo, kjer se ne vrti vse okoli filtrov, ki polepšajo fotografijo. DSPO deluje v odnosu ena na ena. Je zelo osebna aplikacija, ki vas spodbuja, da delite fotografije in zopet začnete živeti za trenutek.

Kako deluje:
1. Najprej izberite ČAS potem ustvarite "SKUPINSKI FOTOAPARAT" (Group Kamera) ter naredite naslovno fotko.
2. Povabite poznane prijatelje s pomočjo seznama stikov ali Facebooka. Nepoznane ljudi pa povabite, da se pridružijo vašemu »Skupinskemu fotoaparatu" tako, da  delite povezavo prek Twiterja.
3. Fotografiraj, izberi filtre, piši in riši na fotografije in ustvari fotografijo, ki jo boš delil na Skupinskem fotoaparatu.
4. Poleg fotografiranja si lahko s prijatelji iz svoje skupine tudi dopisuješ.
5. Fotografij ne more videti nihče pred časom, ki si ga izbral za razkritje. Ob točno določeni uri si lahko ogledaš vse fotografije prijateljev, ki sodelujejo v tvojem skupinskem fotoaparatu in se veseliš skupnih trenutkov.

dspo.jpg

Aging Booth

•    Platforma: iOS (iPhone), Android
•    Razvijalec: PiVi & Co
•    Cena: Brezplačno

Ste se kdaj vprašali, kako boste izgledali, ko boste stari? Kaj pa vaši prijatelji?
To lahko sedaj ugotovite s pomočjo aplikacije Aging Booth, ki je enostavna za uporabo in je nekakšen časovni stroj, ki vas bo popeljal daleč v prihodnost.  Fotografije sebe, svojih prijateljev in družine lahko hitro postarate.
Aplikacija omogoča, da naredite iz fotografij kolaž in jih delite preko spletne pošte, Facebooka ali Twitterja. Ste pripravljeni na svojo prihodnost?

Ustvarjalci aplikacije Aging Booth so naredili tudi aplikacijo Fat Booth, s katero lahko vaša telesa spremenite v debeluščke.

AgingBooth.jpg

Fun Camera!

  • Platforma: iOS (iPhone)
  • Razvijalec: iToyToy.com
  • Cena: Brezplačno

Fun Camera! je urejevalnik za fotografije s katerim lahko svoje fotografije popestrite s smešnimi učinki. Med drugim lahko na fotografije dodate dim, ogenj, zvezde in mnoge druge efekte že med samim fotografiranjem.
Če želite vedeti, kakšni so še drugi smešni učinki v tem urejevalniku fotografij, vam predlagamo, da brezplačno prenesete Fun Camera! in odkrijete neskončne možnosti zabavnega urejanja.

funcamera1.jpg

Image Chef

•    Platforma: iOS (iPhone), Android
•    Razvijalec: ImageChef Inc.
•    Cena: brezplačno

Aplikacija Image Chef ponuja zabavno urejanje fotografij s katero lahko ustvarite vrsto smešnih fotografij, naredite plakate, panoje in vse skupaj celo pospravite v ličen okvir.
Če vam osnovne predloge niso dovolj, lahko na spletni strani  ImageChef.com izbirate med mnogimi novimi in jih brezplačno naložite, poleg tega pa lahko na fotografije dodate tudi svoje besedilo.
Aplikacija omogoča, da svoje smešne fotografije naložite na Facebook in Twitter ali jih pošljete prijateljem prek spletne pošte.

image chef 2.jpg

Avtorica: P. F.

Foto in video: Youtube, arhiv podjetij


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)