Kako je nastala najlepša fotografija te pomladi

Veste, kaj pomeni pomladna tematika na kampanji za LJFW?

24.3.2016 ob 9:00

16_LJFW_1.jpg

Ljubitelji slovenskega oblikovanja in mode že odštevajo dneve do LJFW oziroma ljubljanskega tedna mode, ki se bo na Trgu republike začel 13. aprila in trajal štiri dni. Da lahko pričakujemo vrhunski in predvsem lep dogodek nagovarja že glavna fotografija kampanje, ki navdušuje po družabnih omrežjih.

1_LJFW_2.jpg

»Čeprav bodo na tednu mode oblikovalci predstavljali oblačila za jesen/zimo 2016-17, smo se odločili za pomladni motiv,« je fotografijo komentiral Sašo Kralj, ki pri projektu skrbi za odnose z mediji. »Pomladna cvetoča tematika naznanja prebujanje mode iz gospodarske krize. LJFW želi tako oznanjati novo pomlad v slovenski modni ustvarjalnosti.« 

Fotografijo si je zamislila in tudi posnela Mimi Antolovič, zanjo pa porabila vrečo pisanega cvetja, vrečo zelenih listkov in 40 oskubljenih pecljev rožic. Pri fotografiranju je sodelovalo 5 metalcev rožic.

19_LJFW_4.jpg

Model na fotografiji je Kaja Leban iz agencije Immortal Model Management. Stilistka Nina Jagodic je imela na razpolago dva kovčka oblačil, izbrala pa je obleko Pentlja by Goga ○ Rok. Frizer Matjaž Šiška je poskrbel za pričesko, Ana Lazovski pa za make-up.

18_LJFW_3.jpg

Na snemanju je sodelovalo 12 članov ekipe, potrebovali so šest luči, dve zaslonki, 400 metrov kablov, štiri fotoaparate, eno kamera ter deset objektivov (sedem za kamero in tri za fotoaparat).

Tukaj si lahko pogledate video, ki pričara vzdušje iz snemanja kampanje.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Damjan Končar (fotografije zakulisja), Mimi Antolovič (uradna fotografija LJFW)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)