Je preventivni botoks res dobra odločitev? - Izkušnje ljudi, ki so to preizkusili

Je res, da preventivno injeciranje botoksa zagotavlja večno mladost?

8.4.2022 ob 10:10 | Foto: TanyaLovus/Getty Images | Avtor: E.N.

Je preventivni botoks res dobra odločitev? - Izkušnje ljudi, ki so to preizkusili

Živimo v dobi z visokimi lepotnimi standardi. Družabna omrežja nas ves čas opominjajo, da bi morali stremeti k napeti koži, se sproti znebiti vsake gube in na splošno morali skrbeti za večno mladosten videz.

Še več, proti prvim znakom staranja bi se morali boriti že s preventivnimi ukrepi, med katere spada tudi injeciranje botoksa, ki naj bi poskrbelo, da se na našem obrazu ne bi izrisale gube.

Pa so zgodnji obiski tovrstnih posegov res zagotovilo za večno mladost? Portal Metro.uk je preveril pri ljudeh, ki so se v preteklosti odločili za preventivno vbrizgavanje botoksa. Kakšne so njihove izkušnje?

"Z moralnega vidika zavračam zdravljenje mladih v najstniških in zgodnjih dvajsetih letih," je za omenjeni portal dejal priznani in večkrat nagrajeni estetik dr. Amish Patel.

"V tej starosti se vaš obraz še razvija in vaše ravni kolagena, ki podpirajo hidracijo, elastičnost in dajejo videz polne kože, so v izobilju. To pomeni, da imajo ljudje v mladosti le redko statične črte, zdravljenje bi bilo zato nepotrebno, neprimerno in neetično," nadaljuje Patel.

"Verjamem, da so zmanjševanje sladkorja, alkohola in uživanje hrane, bogate z vitaminom C in aminokislinami, boljša preventiva kot botoks v tej starostni skupini."

Botoks namesto dragih pomladitvenih krem?

Z njim se nikakor ne strinjajo nekateri vprašani, ki so se za zgodnje glajenje gub odločili sami. "Prvič sem se za ​​botoks odločila pri 28 letih," pravi 34-letna Hannah.

"Kot stalna stranka bi brez dvoma potrdila, da preventivni botoks deluje in je vreden svojega denarja. Odločitev podkrepi tudi dejstvo, da me v trgovinah pogosto prosijo, da jim z osebnim dokumentom potrdim svojo polnoletnost, seveda pa se tudi sama počutim mlado. To mi dvigne samozavest in ko se pogledam v ogledalo, sem res zadovoljna z rezultati," nadaljuje.

"Če je poseg opravljen pravilno in previdno, je rezultat naraven in svež videz."

S Hannah se strinja tudi 47-letna Sophia Hayat. "Za preventivni botoks sem se odločila pri svojih dvajsetih, ker sem delala na televiziji in filmu in zato želela ohraniti svoj mladostne videz," pove.

"Prav tako sem ugotovila, da sem porabila bogastvo za drage kreme, ki navadno sploh niso delovale. Zato sem se raje odločila za botoks, namesto, da zapravljam za tisoče in tisoče kozmetičnih izdelkov."

Podobnega mnenja pa je tudi 26-letni Chad Textiera. "Počutim se, da izgledam bolje kot kdaj koli prej, in bom še leta prejemal injekcije botoksa. To se mi zdi popolnoma varno – dokler obiščete izkušene pooblaščene strokovnjake, ki vedo, kako varno injicirati. Menim, da sem zaradi tega videti bolj svež, mladosten in zdrav," je prepričan.

Odločitev za ali proti je seveda stvar vsakega posameznika. Svetujemo pa, da se pred dokončno odločitvijo vedno individualno posvetujete z izkušenim strokovnjakom.

Preberite še: Na ta dan v tednu tehtaš najmanj, pravi znanost

Morda vas zanima tudi: Tri najpogostejše napake, ki jih ženske počnejo s tehtnico


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)