Do popolnih ustnic v treh korakih

Če ste spremljali modne revije za poletje 2020, vam gotovo ni ušlo, da bomo letos prisegali na naravno lepoto. Guruji med drugim priporočajo, naj bodo ustnice nenamazane, a kljub temu lepe in negovane.

6.8.2020 ob 5:30 | Foto: Alessandro Viero/Cover-Images, GettyImages | Avtor: A. J. (revija Suzy)

Do popolnih ustnic v treh korakih

Nenamazane ustnice so lahko resnično lepe le, če so negovane. Kako torej poskrbeti, da bodo zasijale v vsej naravni lepoti?

Naredite piling

Enkrat na teden se morajo ustnice znebiti starih odsluženih delcev kože. Odličen piling je lahko kombinacija medu in sladkorja (ali sladkorja in kokosovega masla). S prsti nežno masirajte namazane ustnice, dokler se stara koža ne odlušči. Pazite, da ne boste pretiravali, saj je koža na ustnicah občutljiva. Lahko pa jih vsako jutro zmasirate z mehko zobno krtačko. Tako boste odstranili odmrlo kožo, hkrati pa poskrbeli, da bodo ustnice bolj prekrvljene in s tem bolj izrazito obarvane. Učinkoviti trik lahko izvedete tudi tik pred zmenkom.

Navlažite

Ne le pozimi, tudi poleti potrebujejo dodatno vlago. Priskrbite jim jo vsak dan v obliki balzama ali katerega drugega vlažilnega sredstva. Obvezno ga nanesite po krtačenju ali pilingu, saj koža takrat še bolj potrebuje vlago. Balzami tudi zaščitijo kožo, ki je po pilingu nekoliko razdražena. Lahko jih namažete s karitejevim maslom, ki prav tako navlaži kožo. Če potrebujete zgolj zaščito (če se odpravljate na jadranje, kjer bo vetrovno), si lahko pomagate s kokosovim maslom. To bo ustnice zaščitilo pred zunanjimi vplivi.

Zaščitite

Kokosovo maslo vseeno ni dovolj dobra zaščita, še posebno kadar je pred nami dan, ko se bomo veliko gibali na soncu. Tako kot obraz in telo tudi ustnice potrebujejo zaščito pred soncem. Nekateri balzami jo že vsebujejo – dovolj je, da imajo ZF 15.

Priporočamo tudi: Nad osje pike s hladnimi obkladki

Preberite še: Laminacija: nov način oblikovanja obrvi, ki to poletje navdušuje dekleta

Morda vas zanima tudi: Lepotne predpriprave pred počitnicami


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)