Čas za bleščice

Če kdaj, potem si poleti lahko privoščimo poudarjanje naravne lepote z bleščicami. Letos pa nam to zapovedujejo tudi modni guruji.

27.6.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: A. J. (revija Suzy)

Čas za bleščice

Medtem ko pozimi z njimi odganjamo temo, poleti vanje lovimo sončne žarke. Bleščice so nepogrešljiv del poletnega ličenja, saj z njimi še poudarimo lepo zagorelo kožo. Drobne bleščice v oljih in kremah se na telesu odlično obnesejo.

Z njimi lahko poudarimo svoje največje prednosti, denimo noge, rame, dekolte. Na obrazu bleščice nanašamo v obliki senčila za oči ali šminke (nikoli obojega hkrati), po novem pa so dobrodošle tudi navadne bleščice, ki jih nanašamo na manj običajne predele obraza.

Na primer na sredino čela, tako kot jih je nosila Gigi Hadid na modni reviji Off-White za pomlad/poletje 2020. Bleščice si lahko nanesemo tudi na lica ali jih uporabimo v obliki zvezdic oz. po eno nalepimo na sredino vsake spodnje veke.

Takole jih je na modni reviji za pomlad/poletje 2020 nosila Gigi Hadid.

Nanos in odstranjevanje

In kako nanašati bleščice, če te niso v kremi ali olju? Najprej izberite primeren prostor za nanašanje. Pri tem upoštevajte, da se bleščice rade raznesejo naokrog, zato je najbolje, da jih nanašate nad umivalnikom ali lepotilno mizico, prekrito s prtom. Potrebovali boste še paleto (lahko uporabite prazno škatlico od senčil) in mini lopatko, priročno za zajemanje bleščic. Preden nanesete bleščice na obraz, očistite kožo, nato pa nanjo nanesite dobro vlažilno kremo. Če boste z bleščicami okrasili veke, najprej nanje nanesite senčilo enake barve kot bleščice.

Bleščice nanašamo s čopičem, utrdimo pa jih z učvrstitvenim sprejem, kremo ali gelom. Ne glede na to, kako natančni ste, bleščice rade zaidejo tudi na dele, ki jih nismo želeli okrasiti z njimi, zato vam bodo pri tem prišle prav vatirane palčke, s katerimi boste lahko odstranili odvečen nanos.

Bleščice morate pred spanjem nujno odstraniti, a nikar tega ne počnite z umivanjem obraza. Na ta način boste bleščice namreč zgolj raznesli po celotni površini. Uporabite blazinice vate, namočene v čistilno olje. Nato pazljivo podrgnite po koži, saj lahko nekatere bleščice poškodujejo kožo.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)