Dejanja, zaradi katerih greste vaši kozmetičarki res na živce

Če vam nohte redno ureja kozmetičarka, je dobro vedeti, s čim jo spravljate v slabo voljo.

13.10.2019 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Dejanja, zaradi katerih greste vaši kozmetičarki res na živce

Ker se radi razvajate, si vsaj občasno privoščite urejanje nohtov v za to namenjenemu salonu. A da bi bili pri svoji manikerki dobro zapisani, se izogibajte tistemu, s čimer bi jo sicer spravili v slabo voljo. Da bi bila izkušnja prijetna za obe je dobro vedeti, česa ona ne mara. 

Zamujanje

Dogaja se tudi najboljšim, a vsaj potrudite se, da bi prišli tedaj, ko ste naročeni. Ne samo zato, ker ima ona razpored temveč tudi, ker ji s tem, da se prikažete pravočasno, izkazujete spoštovanje.

Obisk salona, ko ste bolni

Če vas ujame vročina, prehlad ali gripa, raje odpovejte vajino srečanje. Tudi sami ne bi hoteli pol ure ali celo dlje preživeti v bližini nekoga, ki stalno kiha in kašlja ter tako tvegati, da bi zboleli še sami.

Praskanje gela z nohtov

Slaba navada, ki jo je res težko premagati, a med posamičnimi obiski se ne dotikajte plasti gela, ki prekriva vaše nohte. Kajti s tem, ko se je lotite s praskanjem, grizenjem ali kako drugače, poškodujete nohte in vaša manikerka bo imela pri natančnem nanosu sveže plasti veliko preglavic.

 

Neopozarjanje na dejstvo, da potrebujete odstranitev gela

Tedaj, ko se naročate. Vsak, ki nohte neguje z gelom ve, da odstranjevanje stare plasti zahteva svoj čas. Veliko časa. In če bo manikerka vedela, da je na vaših nohtih gel, ki ga bo treba najprej odstraniti, bo natančenje preračunala, koliko časa si bo morala vzeti za vas in bo tako lažje razporedila svoje delo.

Dolgo izbiranje pravega odtenka

Stranke, ki pol ure gledajo v domala identična odtenka laka, so nadležne. Ni se lahko odločiti, to razume vsaka manikerka, a o tem, kakšen lak bi imeli na svojih nohtih razmišljajte že tedaj, ko vam jih ona striže, pili in ureja njihovo obliko.

Odločitev, da vam izbrana barva ni všeč

Delo je skoraj končano, vi pa ugotovite, da vam izbran lak ni všeč. Resno? Sicer bo upoštevala vaše želje, a če si boste premislili zadnji hip, zagotovo ne bo srečna.

 

Stalno pogovarjanje po telefonu

Ne samo, da boste težko pri miru in bo s težavo opravila svoje delo, motili boste tudi druge v salonu in kazali svoj nespoštljiv odnos do človeka, ki se trenutno ukvarja z vami.

Nestrpnost

Ker niste počakali, da bi se nohti dobro posušili, se čez pet minut s poškodovanim vrnete nazaj. Manikira je razvajanje in zanjo si je treba vzeti čas. Dovolj časa, da se zadeve na vaših nohtih res dobro posušijo in utrdijo.

Zanemarjanje nohtov med posamičnimi obiski

Nega nohtov se ne začne in konča v salonu. Zanje morate pravilno skrbeti tudi doma. Na kožico zato nanašajte primerna olja, med pomivanjem posode nosite rokavice, skrbite za vlaženje rok in po potrebi odstranite star ter nanesite nov lak. Nekaj pa vendarle lahko storite tudi sami.

Priporočamo tudi: Justin Bieber prek družabnih omrežjih kar sam prodaja hišo

Preberite še: Kako za vedno prenehati gristi nohte

Morda vas zanima tudi: 7 navad, s katerimi najbolj škodujete svojim nohtom


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)