Del telesa, ki se ga sramuje največ žensk

Tisto, kar pri ženskah zbuja največ zadrege, vas bo najbrž presenetilo.

14.4.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Del telesa, ki se ga sramuje največ žensk

Ni skrivnost, da so pripadnice nežnejšega spola pogosto negotove vase in v svoje telo ter da bi na njem z veseljem kaj spremenile.

Rezultati velike ankete časopisa Glamour so pokazali, da se kar 97 odstotkov žensk dnevno obremenjuje s svojim videzom ter vsaj enkrat na dan pomisli, da sovraži svoje telo ali kateri njegov del. In kaj jim povzroča največ sivih las? Glede na izsledke druge ankete, v katerih je sodelovalo 2000 žensk, so to stopala. Dve tretjini v njej sodelujočih je namreč navedlo, da so stopala najbolj grd del njihovega telesa.

Vsaka peta pripadnica nežnejšega spola prav zaradi tega prepričanja poleti noče nositi odprte obutve. Enak delež sodelujočih je priznalo, da se po pedikuri počutijo privlačnejše, le šest odstotkov vseh pa pedikerja obiskuje tudi v zimskih mesecih.

Kaj vse še ženskam ni všeč?

Da stopala niso edini del telesa, ki bi ga one najraje skrile, je razkrila anketa verige fitnes centrov LA Fitness, ki ima mrežo razprostrto v ZDA in Kanadi. Ta je odkrila, da so ženske najpogosteje nezadovoljne s:

  • trebuhom
  • stegni
  • zobmi
  • nogami
  • obsegom pasu

Dejstvo je, da vsaka na sebi najde nekaj, kar ji ni všeč. A namesto, da bi se obremenjevali s tem, bi morali sprejeti dejstvo, da nobena ni popolna ter je zato vsaka ženska posebna. Ter tudi, da največkrat tisti, s katerimi prihajamo v stik, velikih ali majhnih pomanjkljivosti, sploh ne opazijo. Same sebi smo ženske (žal) največji kritiki.

Preberite še: V času pandemije koronavirusa petične Newyorčanke najbolj skrbi … pričeska

Morda vas zanima tudi: Pet razlogov, zakaj lepota za iskreno ljubezen res ni pomembna


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)