7 načinov za preprečevanje vraščanja dlačic

Obstajajo načini, s pomočjo katerih vam vrasle dlačice ne bodo več povzročale preglavic.

19.5.2019 ob 6:00

zenska_britje_noge_micna.jpg

Prihajajo toplejši dnevi, ko bo na ogled več gole kože. Kar pomeni, da si bo pogosteje kot pozimi treba vzeti čas za odstranjevanje dlačic. A ker so posledice tega neredko tudi nadležne vrasle, poglejte sedem korakov, s pomočjo katerih bodo te le še preteklost. Niza jih Womens Health.

Pogosti pilingi

En najpogostejših vzrokov za bolečo in na pogled neprijetno tegobo so odmrle kožne celice na površini telesa, ki onemogočajo, da bi dlačice po britju ali depilaciji prodrle na površino in ne bi rasle pod kožo. Temu se lahko izognete z rednim pilingom. Vsaj enkrat tedensko ga nudite predelom, ki se pogosto srečajo z britvico.

Izberite takšnega, ki je na voljo na trgovskih policah ali onega iz domače delavnice, oba bosta ob redni uporabi dostojno pravila nalogo, torej s površine kože odstranila ovire, ki dlačicam onemogočajo rasti v pravo smer, hkrati pa zagotovila mehkejšo in nežnejšo polt.


Uporabljajte kreme za depilacijo

Verjetnost za vraščanje dlačic je največja po britju ali puljenju teh. Ob uporabi depilacijskih krem je možnost zanje znatno nižja, res pa je, da bodite previdni pri uporabi teh na občutljivih delih telesa in za nego izbirajte kreme, ki so prilagojene uporabi na nežni koži.


V kolikor se niste pripravljeni odpovedati britvici, naj bo ta res ostra

Zapomnite si, britvice sčasoma izgubijo ostrino. Kar pomeni, da morate stare redno nadomeščati z novimi. Ne samo, ker le ostra rezila obljubljajo zadovoljiv rezultat temveč tudi, ker je pri uporabi stare, tope britvice višja možnost za poškodbe kože in da, tudi za vraščanje dlačic.


Nikoli ne pozabite na kremo ali peno za britje

Kvaliteten tovrstni pripomoček je še ena pot do preprečevanja vraščanja dlak. Šampon ali gel za prhanje, ki ste ju uporabljali do sedaj, nista dobra izbira. Primerna brivska pena zmehča dlačice, omogoča lepše polzenje rezila ter hkrati navlaži in nahrani kožo.


Britvica naj potuje v pravo smer

Če boste noge ali druge dele telesa brili v nasprotno smer rasti dlak, bodo odrezane ostrejše in se bodo lažje vraščale. Primerneje je zato noge, intimne predele in pazduhe briti v smeri rasti dlačic, kar z ostro britvico ne bo težava.


Po britju negujte kožo

Obstaja veliko izdelkov, ki so namenjeni negi koži po britju. Naučinkovitejši so losjoni in kreme, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino, glikolno kislino ter protivnetne sestavine. Te kožo navlažijo, nahranijo ter ji hkrati nudijo blag piling in s tem nižajo verjetnost za vraščanje dlak.


In če se vrasla dlačica kljub vsemu pojavi?

Zgodi se, da kljub temu, da vse storite prav, opazite tisto zoprno posledico depilacije. V tem primeru se uprite skušnjavi, rdeče pikice ne skušajte skušali iztisniti, saj s tem lahko povzročite okužbo in vnetje.

Na vraslo dlačico raje položite topel obkladek in ga polagajte tako dolgo, da njen vrh pride nad površino kože, nato pa jo izvlecite s sterilno pinceto.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Večina žensk pri britju počne to in tako izdatno škoduje svoji koži Ali pa: Devet dejstev o vraslih dlačicah, ki jih mora poznati vsaka.

Preberite še: Za dekleta, ki uporabljajo britvico: 3 triki za dolgo gladke noge


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)