5 super nasvetov za ličenje, če nosite očala

Ličenje je za večino žensk rutinsko opravilo. Če na nos dodamo očala, pa se stvar nekoliko zaplete.

5.7.2018 ob 3:45

licenje-ocala_make_up_triki.jpg

Čas je, da se nehate skrivati za svojimi okviri ter pokažete individualnost in ljubezen do ličil.

Prinašamo nekaj make-up trikov, ki vam bodo v pomoč, ne gleda na očala, ki jih nosite – korekcijska ali sončna.

1 Rdeči madeži pri korenu nosa

Rdečica na nosu se pojavlja zaradi sedenja očal na nosnem mostu, rešitev za preprečevanje rdečice pa je zelo preprosta – na tem področju uporabljajte kreme, ki zmanjšujejo rdečico kože. Lahko izberete kako kakovostno vlažilno kremo, BB ali CC kremo, ki s svojimi sestavinami pomirja rdečico in jo bo vizualno zmanjšala.

Na to področje lahko nanesete dodatno plast tekoče podlage (dolgo obstojna je Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup) in fiksirajte s pudrom v kamnu ali prahu (na primer Rimmel Insta fix & matte), ali pa fiksatorjem v spreju.

2 Podlaga ostaja na očalih

To je posledica stalnega trenja med očali in kožo ter zaradi pogostega nameščanja očal na obraz. Tekočo podlago obvezno fiksirajte kot je opisano v prejšnjem primeru.

Na ta način se bo podlaga manj razmazala. Enkrat, ko ste podlago nanesli in fiksirali, višek podlage odstranite s papirnatimi robčki ali papirjem za bloating. Tako bodo očala veliko manj drsela z nosa.

3 Nadležne sence

Očala ustvarjajo senco na območju oči, ki je naravno temnejše. V tem primeru podočnjaki dodatno pridejo v ospredje, zaradi česar so oči videti utrujene in veliko manjše.

Zelo je pomembno, da področje okoli oči redno hidrirate in negujete (na primer s Clinique Smart™ Custom-Repair Eye Treatment ) ter uporabljate primeren korektor. Še posebej priporočamo kakovosten osvetljevalec, ker bo osvežil in posvetlil področje pod vašimi očmi.

4 Madeži na steklih

Zagotovo se vam je velikokrat zgodilo, da, so vam, po nanosu maskare trepalnice drgnile po steklih očal. Brez skrbi, trepalnice preprosto zavihajte s kleščami za vihanje trepalnic, nato uporabite maskaro. S to potezo boste rešili dva problema – drgnjenje trepalnic po steklih, vaš pogled pa bo veliko bolj mladosten in odprt.

Pri korenu trepalnic uporabite več plasti, na konice trepalnic pa nanesite samo eno plast maskare. Tako boste preprečili njihovo upogibanje pod težo maskare hkrati se pa boste izognili drgnjenja trepalnic ob stekla očal.

5 Ne pozabite na naravne okvirje svojega obraza

Če nosite očala, so obrvi del obraza, ki ga je vedno dobro poudariti. Lepo oblikovane in urejene obrvi, ne bodo samo dale naravni okvir vašemu celotnemu obrazu, temveč bodo naredile povezavo med obrazom, očalami ter splošno simetrijo obraza.

Pripravila: S. S.
Foto: agencija Sidera


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)