Vizažistka Špela Ema spomnila na predel obraza, ki ga pri ličenju zelo verjetno izpustite

Pozabite na pravila, v mislih naj bosta le dobra podlaga in temeljito čiščenje.

23.4.2018 ob 4:10

licenje_NN_ema_2.jpg

Čeprav je ličenje pri marsikateri ženski del dnevnega rituala, lahko prav vsakič znova o ličilih, tehnikah in trendih izvemo kaj novega. Ali pa zgolj sledimo tistemu, za kar smo prepričani, da nam najbolj ustreza ali nam je najbolj všeč. Takšnega mnenja je tudi priznana in zelo iskana slovenska vizažistka Špela Ema Veble, ki je ob predstavitvi nove Nivejine linije za odstranjevanje ličil Micellair Expert nanizala kup uporabnih trikov, s katerimi lahko svoje znanje o make-upu prestavimo stopničko višje. 

Pravilo številka 1: Pravil ni

Prvo pravilo, ki ga Vebletova zagovarja, je, da se pri ličenju ne držimo pravil in ne oziramo na modne smernice. Po njenem mnenju naj ženske pri ličenju predvsem uživajo, se igrajo in v sebi prebudijo ustvarjalnost. »Nisem ljubiteljica hipnih trendov, verjamem, da je ženska lepa v tistem, v čemer se dobro počuti, tega se držim tudi pri ličenju,« pravi.

Ključna je podlaga 

»Morda edino pravilo, ki se ga velja držati, je izbira dobre podlage,« svetuje vizažistka. »Podlaga je tista, ki je najbolj v stiku s kožo, z njo ne bi smeli varčevati.« Poleg tega dobro razmislimo o pravem odtenku. »Velikokrat vidim napačno izbran odtenek podlage, veliko jih je v roza niansah, naša koža pa je bolj olivna kot roza. Zato je dobro uporabiti celo več odtenkov pudra, ki jih kombiniramo in tako pridemo do barve, ki našemu tenu najbolj ustreza,« svetuje. Ustrezne podlage pa ne bomo izbrali ob nanašanju različnih odtenkov na roko, temveč v trgovini prosimo, naj nam v majhen lonček (najbolje bo, da jih imamo kar s seboj) stisnejo malce testerja, ki ga bomo preizkusile doma, ob pravi svetlobi.

Špela Ema Veble ob nanašanju kreme in pozneje podlage priporoča, da s prsti in rahlo masažo prebudimo obraz ter spodbudimo prekrvitev ter tako že povsem naravno ustvarimo nekaj rdečice in sijoče kože.

licenje_NN_ema_1.jpg

Vizažistka Špela Ema Veble

Pri čiščenju bodimo nežni

Sledi žensko uživanje – nanašanje ličil. Špela Ema Veble nerada svetuje o smernicah ali pravilih, najraje namreč vidi, da se ženske z ličenjem izražajo vsaka po svoje. Lahko so eni všeč močna senčila, drugi močna šminka, tretja se najbolje počuti brez ličil. Je pa pomembno, ne glede na to, kako močno in koliko ličil bomo porabile, da ob koncu dneva ta temeljito odstranimo. »To naredimo z dobrimi odstranjevalci in nežnimi gibi. Včasih v zaodrju revij vidim manekenke, ki prav grobo z vato čistijo predel oči. To seveda ni prav, do svoje kože moramo biti nežni,« pravi vizažistka.

Predel, na katerega zagotovo pozabite

Špela Ema Veble je med ličenjem modela puder nanesla tudi na ušesa. Ste kdaj že storile kaj takšnega? Verjetno ne, a je trik logičen. Ušesa so namreč še kako vidna, poleg tega pa res hitro postanejo rdeča. Zato pri naslednjem nanosu ličil ne pozabite nanje.

PREBERITE še // 

Najboljša nega mastne kože

Koristni nasveti in pravila poročnega ličenja


Avtorica: Daša Mavrič
Foto: Adrema

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)