5 klasičnih pričesk, ki ne gredo nikoli iz mode

Kljub menjavanju lepotnih trendov, nekatere pričeske vedno ostanejo v modi.

5.3.2022 ob 5:57 | Foto: Sofia Zhuravets/Getty Images | Avtor: E.N.

5 klasičnih pričesk, ki ne gredo nikoli iz mode

Modni in lepotni trendi se v zadnjih letih menjavajo tako hitro, da jim je včasih težko slediti in skoraj nemogoče je vsak dan nositi videz zadnjih modnih smernic. Kljub temu pa to še ne pomeni, da bomo videti zastarelo, če ne bomo redno menjali svojega videza. 

Mnogi frizerji so mnenja, da je pričeska temelj dobrega videza in trditev gotovo pije vodo, saj so lasje ena prvih vizualnih karakteristik, ki jih ljudje opazijo na človeku, ki ga na novo spoznajo.

Če želimo, da smo videti dobro, je tako modna frizura pomembna, a to še ne pomeni, da jo moramo spreminjati vsak mesec. Obstaja namreč nekaj oblik pričesk, s katerimi boste vedno dajali šik videz in ki ne gredo nikoli iz mode.

Strogi paž

Dolžino las, ki sega nekoliko čez ušesa in z ravno linijo daje strog in urejen vtis, je v modnem svetu zapečatila že Anna Wintour in dokazala, da z leti pričeske res ni potrebno spreminjati, če le najdemo pravo za svoj tip obraza. Strogi paž je ena izmed tistih, ki lepo poudarijo linije obraza in nikoli ne gre iz mode.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Wintour (@wintourworld)

Daljši bob

Tudi dolžina, ki sega do ramen, je vedno trendi, v zadnjih letih pa je še posebno priljubljena izbira frizerjev, saj lasje, padajoči ob obrazu, pričarajo nežnost in mehkobo. Frizura daljšega boba je tako nadvse priljubljena tudi med hollywoodskimi zvezdnicami in modnimi navdušenkami. Atraktivna, a hkrati klasična namreč nikoli ne gre iz mode.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

Dolgi stopničasto postriženi prameni

Ne glede na to, v katerem desetletju zgodovine se nahajamo, zdravi dolgi lasje so vedno nadvse trendi. S stopničastim striženjem jim dodajamo volumen in sproščen vtis, pričesko pa lahko čudovito dopolnimo z raznimi modnimi dodatki kot so svilen šal, ruta ali modne sponke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valeria Lipovetsky (@valerialipovetsky)

Razmršen fru fru

Spredaj strogo postrižene lase, ki prekrivajo čelo, bi lahko označili za najbolj sezonsko zaznamovano frizuro, ki vsake toliko postane zelo trendi. S takšno pričesko je kar nekaj dela, predvsem pa zaradi različnih oblik obraza ni za vsakogar, za razliko od razmršene različice, ki pomeni malce daljše pramene, ki jih potisnemo proti levi in desni strani obraza.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Čisto kratka pričeska

Vsake toliko se katera izmed igralk postriže "na fantka" in nas ponovno spomni, da lahko kratka pričeska pričara izjemno svež videz. Kratki lasje lahko namreč izjemno lepo poudarijo obrazne poteze in so primerni predvsem za dekleta z obrazom nežnega videza. Pričeska vedno ostaja v modi tudi zaradi preprostega vzdrževanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoë Isabella Kravitz source. (@zoekravitzsource)

Preberite še: Najboljši nasvet, kako skrbeti za suhe ustnice v zimskem času

Morda vas zanima tudi: 3 vrste objemov, ki jih dajejo moški (in kaj pomenijo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)