Slovenska popotnika Uroš in Lara o tem, kako potujeta v času epidemije

Zadnja štiri leta potujeta po svetu in ustvarjata vsebine. V zadnjem letu jima je sicer pandemija prekrižala kar nekaj načrtov, a se že pogumno lotevata novih projektov in poti.

14.4.2021 ob 5:50 | Foto: osebni arhiv

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Slovenska popotnika Uroš in Lara o tem, kako potujeta v času epidemije

Koronakriza je pošteno udarila turistični sektor. Prav nič usmiljena pa ni bila niti do tistih, ki se preživljajo s tem, da potujejo po svetu in promovirajo rajske destinacije. Med najbolj prepoznavnimi in uspešnimi slovenskimi potovalnimi blogerji in vplivneži sta tudi Lara Kamnik in Uroš Polajžer, ki ustvarjata čudoviti blog Passagepassport, na instagramu pa ju najdete za profilom your_passport in your_passage. Z ustvarjanjem vsebin in fotografiranjem se ukvarjata že zadnja štiri leta in na družabnih omrežjih sta si ustvarila zavidanja vredno bazo sledilcev. Kolikokrat sta v tem času kam odpotovala, še sama ne vesta, saj pravita, da evidence ne vodita, je pa veliko destinacij takšnih, kamor se rada vračata vsako leto.

Na profilu your_passport jima sledi več kot 270 tisoč sledilcev, na profilu your_passage pa nekaj več kot 72 tisoč. Ustvarjanje vsebin, fotografije, sponzorirane objave in spletna trgovina, na kateri uspešno prodajata svoje filtre (presete) za fotografije, so tudi njun glavni vir dohoda. Pandemija jima je v letu, ki je za nami, prekrižala številne načrte, a kljub temu sta bila nadvse ustvarjalna, v zadnjem času pa nas že razvajata s fotografijami z novih potovanj in doživetij. Razkrila sta nam, kako je potovati v času koronakrize in kakšni so njuni načrti za naprej.

Kako zelo se je spremenilo vajino življenje v zadnjem letu? Koliko potovanj je v zadnjem letu zaradi epidemije padlo v vodo?

Zaradi koronakrize je seveda odpadlo kar nekaj projektov in potovanj. Zagotovo sva na poti preživela veliko manj časa, kot bi si sicer želela oz. kot sva načrtovala, sva pa delala na drugih idejah in projektih - kot so najini filtri, kmalu pa bova predstavila tudi svojo online print trgovino. Več časa sva posvečala tudi raziskovanju in fotografiranju naše prelepe Slovenije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Kamnik (@your_passport)

Sta v tem času iskala alternative? Kot pravita, sta raziskovala Slovenijo. Sta odkrila kaj, kar vaju je res navdušilo?

Tako je, lansko leto sva izkoristila predvsem za raziskovanje domačih in okoliških krajev - območja Posavja in Kozjanskega. Ogromno je kotičkov, ki so naju navdušili in nama dali navdih, najljubše pa sva objavila na svojih socialnih medijih in blogu, kamor sva zapisala tudi ogromno predlogov za vikend izlete. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Kamnik (@your_passport)

 

Zasledila sem, da sta pred kratkim morala odpovedati eno potovanje, ker je bil eden izmed vaju okužen. Sta potovanje kasneje vseeno izvedla? 

Res je. Odpovedati sva morala enomesečni projekt na Maldivih. Štiri dni pred potjo sva oba opravila hitri test in ko je ta pokazal negativno, sva še isti dan rezervirala letalske karte. Naslednji dan sva opravila še PCR test, ki je za potovanje na Maldive seveda obvezen. Na presenečenje obeh je meni pokazal pozitivno, čeprav sem covid-19 prebolela že pred dobrim mesecem. Uroš je bil na testu negativen. Potovanje sva morala prestaviti na konec junija.

--> Slovenka in Maročan, ki sta se našla v Parizu, poročila v Sloveniji in živita v Münchnu #intervju

Kako izgleda potovanje v tem pandemičnem času? 

Seveda smo trenutno zelo omejeni glede destinacij, saj je veliko držav "zaprtih" oz. je marsikje obvezna karantena, kar pomeni, da se najina potovanja prilagajajo "odprtosti" držav. Zelo je odvisno od ciljne destinacije, vendar pa je po večini sedaj potovati ugodneje kot pred pandemijo, saj so hoteli povsod po svetu prazni in zato tudi vsaj 50 odstotkov ugodnejši. Tudi za fotografiranje je za naju sedaj lažje, ker so celo izredno turistične lokacije popolnoma prazne sredi dneva. Pred samim potovanjem je potrebno urediti kar nekaj dokumentacije za na pot, preveriti ukrepe na ciljni destinaciji in pa časovnico, v kateri morajo biti opravljeni testi, itd.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Kamnik (@your_passport)

Sta morda sama pri sebi sprejela kakšna nova pravila ali omejitve, v smislu, kam zagotovo ne želita odpotovati ali se za vaju ni nič spremenilo? 

Zaradi Covid-19 pri sebi kakšnih novih pravil nisva sprejela, sva ga tudi brez večjih težav oba prebolela, kot tudi vsa najina družina, zato se ne bojiva kamorkoli odpotovati, se pa seveda drživa regulacij. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara Kamnik (@your_passport)

Preberite še: Slovenca, ki potujeta 12 mesecev na leto in s tem celo služita

Morda vas zanima tudi: Si upaš sama na pot? Tereza je šla in z avtodomom odkrila krasne kotičke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)