Preprost način, s katerim boste v letu 2021 privarčevali 1456 evrov

Novo leto je kot nalašč, da se lotite varčevanja in izboljšate svoje finančne navade.

5.1.2021 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: P. Pa.

Preprost način, s katerim boste v letu 2021 privarčevali 1456 evrov

Med najbolj priljubljene novoletne zaobljube pogosto sodijo tudi tiste, ki se navezujejo na varčevanje. Na spletu je mogoče najti poplavo nasvetov, s katerimi je na daljši ali krajši rok mogoče izboljšati finančno stanje na bančnem računu ali v hranilniku. Ker je po prazničnem decembru mnogim težko, je dobro začeti z malim. Saj veste, kako pravi pregovor, iz malega raste veliko in tako je tudi v tem primeru. Če se boste držali tega načrta, boste v enem letu prihranili kar 1456 evrov. Kar je pri tem najbolje, pa je, da ne boste občutili, da ste se zaradi tega čemu odpovedali.

Gre za 356 dnevni varčevalni izziv, ki je navdušil že številne in se zato širi tudi na spletu.

V osnovi je izziv zasnovan tako, vsak ponedeljek v hranilnik vtaknete en evro, vsak torek dva, tretji dan v tedni tri in tako vse do nedelje, ko gre v hranilnik sedem evrov. Na tak način boste v enem tednu dali na stran 28 evrov, in če to pomnožite z 52 tedni, boste čez eno leto precej veseli, ko boste razbili hranilnik. V njem bo, če boste dosledno upoštevali navodilo, natanko 1456 evrov.

Če si lahko privoščite, lahko ta znesek celo podvojite, a bolje je, da začnete z malim, da vas ne bo preveč vrglo iz tira, če si kdaj toliko večjega izdatka in dajanja na stran ne boste mogli privoščiti.

 

52 tednov za 1378 evrov

V minulih letih pa je bil nadvse priljubljen 52-tedenski varčevalni izziv, ki so ga preizkusili tudi številni Slovenci. Deluje tako, da prvi teden v letu v hranilnik vtakneš en evro, drugi teden dva, tretji tri in tako nadaljuješ vse do 52. tedna, ko roma na stran najvišji znesek, in sicer 52 evrov. Na tak način so že mnogi privarčevali 1378 evrov.

Tak izziv je lahko začeti, a se zatakne, ko so zneski višji, zato so se nekateri, ki so v preteklih letih uspešno privarčevali 1378 evrov, iznajdljivo domislili načina, kako izziv prilagoditi, da je bolj prijazen denarnici proti koncu leta. Namesto, da sledijo tednom od začetka, so obrnili izziv tako, da so pričeli pri koncu in začeli z 52 evri na teden, ali pa tako, da so hranilnik polnili na tak način, da so kombinirali začetek in konec.

To pomeni, da so začeli s prvim tednom in skočili na zadnjega, nato so se znova vrnili na drugi teden in skočili na predzadnjega. Tak način je bil po mnenju mnogih bolj vzdržen, saj je v zadnjih tednih treba na stran dati res zajeten kupček denarja, da se cilj izpolni.

Tretja možnost pa je ta, da kozarec za vlaganje napolnite z listki, na katere ste napisali številke od 1 do 52. Vsak teden iz kozarca potegnete listek in potem znesek, ki je napisan na listku nakažete na svoj varčevalni račun. Preprosto, kajne?

Preberite še: Trik, s katerim boš v letu 2017 privarčevala 1378 evrov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)