Iza Logar o hrani in stresu v Masterchef kuhinji: Še huje je, kot je videti

Simpatična tekmovalka resničnostnega šova Masterchef, ki uspe na enem krožniku postreči zdravo, slastno in hitro pripravljeno hrano.

4.9.2020 ob 5:55 | Foto: Nika Uran, Instagram

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Iza Logar o hrani in stresu v Masterchef kuhinji: Še huje je, kot je videti

Če spremljate kuharsko oddajo Masterchef, vam je Iza Logar gotovo že znana. V šovu, ki se je po poletnem premoru znova vrnil na male zaslone, se je doslej izkazala s svojim kuharskim znanjem in s sproščenostjo pred kamero naravnost navdušila. A Iza na hrano in njeno pripravo gleda precej drugače od svojih konkurentov. Njeno vodilo je namreč, da so jedi pripravljene hitro in zdravo. Kot osebna trenerka je namreč pridobila številne izkušnje in kmalu ugotovila, da si mnogi ob delu in družinskih obveznostih, težko privoščijo, da bi več ur na dan preživeli za štedilnikom. V intervjuju za Mično je razkrila, kako gresta skupaj vrhunska kulinarika in zdrav način življenja.

Izina kulinarična zgodba se je začela v domači kuhinji. »Babica in mama sta od nekdaj zdravo kuhali, zato bi lahko rekla, da imam to v krvi. Doma smo vedno jedli zdravo in se veliko gibali. Spomnim se, da smo vsak konec tedna nekam šli in bili aktivni.« S fitnesom se je prvič srečala v srednji šoli, ko je po poškodbi kolena začela raziskovati nove oblike aktivnosti. Čeprav se ji je sprva fitnes upiral, se je vpisala in na tak način spoznala bodypump. »Takrat sem si rekla, 'uau, to bi rada počela'. Imela sem tudi takšnega vaditelja, ki je znal pritegniti in motivirati. Preprosto sem se videla v tej vlogi,« nam je povedala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iza Logar (@body_by_iza) on

Takrat sem si rekla, 'uau, to bi rada počela'

Hrano ima s sabo že od srednje šole

Po končani srednji šoli je Iza že imela opravljeno prvo licenco za vaditeljico. Ker je na športno fakulteto ni vleklo, se je vpisala na Fakulteto za družbene vede, smer komunikologija. »Ves čas med študijem sem se izobraževala in pridobivala znanje na področju fitnesa, vodene vadbe in prehrane. Spomnim se, da sem s sabo vedno tovorila posodice s hrano, saj sem zaradi številnih treningov morala tudi veliko jesti.«

S prehrano se je že bolj aktivno začela ukvarjati v srednji šoli, ko je ugotovila, da hrana, ki je bila na voljo v šoli, ni ustrezala »Imela sem težave s kožo in mama je pomislila, da so krivi aditivi in dodatki v hrani, zato sem si začela pripravljati obroke vnaprej.«

80 odstotkov naj bo zdravo, 20 odstotkov pa naj ostane tudi za razne pregrehe.

Na vprašanje, na katero dieto prisega, ko gre za njene stranke, odgovarja, da v diete ne verjame. »Zagovarjam zdravo uravnoteženo prehrano. Ne zdi se mi smiselno, da se čemurkoli odpoveduješ. Izkušnje kažejo, da če se nečemu ves čas odpoveduješ, si tega še bolj želiš in v nekem trenutku še bolj zaideš. 80 odstotkov naj bo zdravo, 20 odstotkov pa naj ostane tudi za razne pregrehe. Vedno pravim, jej tisto, kar imaš rad. Če boš jedel stvari, ki jih ne maraš, je to obsojeno na neuspeh.« Doda še, da sama pri zdravi in uravnoteženi prehrani zagovarja načelo dlani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iza Logar (@body_by_iza) on

Priložnost, ki je ne gre zamuditi

Ker je Iza tekmovalka v resničnostnem šovu, smo jo seveda povprašali tudi o tem. Pravi, da je bila za to kriva usoda, malo pa tudi vesolje. »Spomnim se, da sem se še šalila, samo diplomo še napišem, potem pa se lahko prijavim na Masterchef in zgodilo se je natanko tako. Na instagramu sem prejela povabilo na avdicijo. Čeprav sem se na začetku malo upirala, ker me je skrbel finančni vidik, saj imam status samostojne podjetnice, sem kasneje sprejela povabilo in se ob pomoči staršev odločila, da bom sodelovala v šovu. Strinjali smo se, da je to priložnost, ki je ne gre zamuditi. Vem, da bi se kasneje tepla po glavi, če se ne bi odločila za sodelovanje,« nam je razkrila.

»Ko sem izvedela, da sem izbrana, sem se zakopala v knjige, se dva tedna intenzivno pripravljala, učila, testirala in kuhala.« Najbolj so jo skrbele sladice, saj na tem področju ni najbolj domača. »Seveda sem znala narediti osnovne stvari iz testa, a za Masterchef je treba pokazati kaj več. Pri slaščičarstvu je tako, da se je treba držati receptur, ključna je natančnost, sama pa nisem vajena tehtati sestavit. Moje jedi so takšne, da so narejene hitro in zdravo.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iza Logar (@body_by_iza) on

Vsi so nosili maske

Čeprav je že gledalcem jasno, da so razmere v kuhinji stresne in naporne, Iza pravi, da v resnici ni tako, ampak je še mnogo huje. »Ker sem v tej smeri študirala, sem vedela, kaj pričakovati. Kamera mi ni bila tuja in zato mi je bilo nekoliko lažje,« je dejala in dodala, da čeprav je bila to enkratna priložnost, se ne bi odločila za sodelovanje v še kakšnem drugem šovu. »Za čas snemanja se je moje življenje popolnoma spremenilo, saj ni bilo toliko gibanja.«

Na vprašanje, ali oddaje spremlja, pritrdi in doda, da je smešno spremljati samega sebe. »Zanimivo je predvsem, ker ne veš, kaj bodo dali v oddajo. Na televiziji vidiš stvari, ki jih drugače ne,« še doda in pove, da je to igra, v kateri so imeli prav vsi nadete maske. Z nekaterimi sotekovalci je spletla lepe vezi in ohranja stike z njimi tudi po koncu šova, z drugimi pač ne, saj kot pravi, je težko najti toliko različnih karakterjev, ki bi se ujeli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iza Logar (@body_by_iza) on

Preberite še: DJ Maj po Masterchefu: Če veš, v čem si dober, zakaj bi se rinil nekam, kjer ti ne gre?

Morda vas zanima tudi: Sodnica Masterchefa pojasnjuje, zakaj je blanširanje obvezno za popoln pomfrit


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)