Darja Brečko Poženel in ekipa prejeli priznanje za oblikovanje trajnostne hotelske kozmetike

Ustanoviteljica in direktorica podjetja DBP Studio je univerzitetna diplomirana oblikovalka vizualnih komunikacij. Živi in diha z blagovnimi znamkami. Jim pomaga zaživeti in jih nadgraditi.

28.7.2023 ob 12:21 | Foto: osebni arhiv | Avtor: Melita Meršol

Darja Brečko Poženel in ekipa prejeli priznanje za oblikovanje trajnostne hotelske kozmetike

Njena odločilna prednost je empatično razumevanje bistva blagovnih znamk, s katerim zna ustvariti popolno ravnovesje med logiko in čustvi, pri tem pa najti zlato nit značaja znamke. S svojo ekipo je pravkar prejela resno priznanje za oblikovanje trajnostne hotelske kozmetike 123 ZERO.

Darja Brečko Poženel je tudi docentka na Fakulteti za dizajn, kjer predava na dodiplomskem in magistrskem študiju, aktivno deluje kot mentorica startup podjetjem v sodelovanju s Podjetniškim skladom, platformo Start:up Slovenija, Centrom za kreativnost in Tehnološkim parkom.

Na znamke gleda kot na živo bitje, pri katerem je vzgoja na začetku morda težka in polna izzivov, a se obrestuje, če se ji temeljito in dosledno posvečamo.

Ob teh premislekih poudarja, kako pomembno je, da vrednote znamke, ki smo jih entuziastično zastavili na začetku, ves čas živimo, jih komuniciramo. Prav tako je pomembno, da nikoli ne ugasnejo. Tudi ko znamka odraste in raste. V ekipi, ki jo vodi, razmišljajo zelo podobno.

Oblikovanje boljšega planeta

V DBP Studiu so zavezani, da stvari spreminjajo na bolje, in od tod njihovo ime – kratica DBP namreč predstavlja njihovo težnjo k ustvarjanju oz. oblikovanju boljšega planeta (ang. Designing a Better Planet). Izjemno so ponosni na ravnokar prejeto priznanje na European Design Awards, kjer so se v izjemno močni konkurenci kot edini Slovenci uvrstili med finaliste. Priznanje so prejeli za oblikovanje trajnostne hotelske kozmetike 123 ZERO.

Trajnostni kozmetični izdelki za hotele znamke 123zero so več kot le blagovna znamka za osebno nego. Gre za trajnostno gibanje, ki nam daje moč, da koristno vplivamo na planet. Njegovo poslanstvo je zagotoviti visokokakovostne izdelke za osebno nego, ki so izdelani iz naravnih, ekoloških sestavin in pakirani z mislijo na trajnost. So v obliki prahu, dizajn (biorazgradljive) embalaže pa je odraz naravnega in organskega pristopa znamke s čistimi in modernimi linijami, ki dajejo občutek harmonije in ravnovesja.

Pri oblikovanju Darja Brečko Poženel dosledno sledi nalogi, ki je po njenem osebnem prepričanju najprej v kanalizaciji jasnosti sporočila. Zelo enostavno nas skozi razmišljanja prepriča, da se tudi sami sprašujemo, kaj je prej: matematična formula ali estetsko dovršena lepa podoba?!

Odnosi na dolgi rok

»V DBP Studiu razmišljamo trajnostno in krožno ter s projekti ustvarjamo boljšo prihod­nost za naš planet in naše partnerje. Kot profesio­nalci v marketinških veščinah pogled usmerjamo veliko dlje od naslednjega četrtletja. Edinstveno zgodbo o znamki ali izdelku približamo ljudem na empatičen in jasno razumljiv način, ki preverjeno deluje. Odnose gradimo na dolgi rok, zato soustvarjamo zgodbe z našimi poslovnimi partnerji. Z njimi dihamo, raziskujemo in pomagamo k učinkovitim rešitvam, na katere bodo ponosne tudi generacije za nami,« so povedali za MM.

Direktorica Darja Brečko Poženel dodaja, da je uvrstitev med finaliste European Design Awards zanje nekaj posebnega: »Ponosni smo, da smo med zelo močno globalno konkurenco kot edini Slovenci prišli do tako pomembnega priznanja, še posebno na trajnostnem področju. Priznanje na globalni ravni nam potrjuje, da hodimo in delujemo po pravi poti. 123 zero je za nas znamka, ki sledi vsem načelom trajnosti, delimo si enake vrednote, zato je ob vzajem­nem zaupanju tudi zrasla svobodna podoba embalaže, ki so jo med odličnimi izdelki prepoznali tudi v mednarodni žiriji.«

Preberite še: Koža ne pozablja, odmerki UV-sevanja se seštevajo vse življenje

Morda vas zanima: Melone: Tako boste v trgovini prepoznali, katera je zrela in sladka


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)