Kako ženska doživi več zaporednih orgazmov (skrivnost je v pravilni stimulaciji)

Skrivnost uspeha so zaupale ženske, ki jih pogosto okušajo.

14.8.2018 ob 3:45

zenska_orgazem.jpg

Veselo dejstvo je, da je zaporedne orgazme sposobna doživljati skoraj vsaka pripadnica nežnejšega spola. Žalostno pa, da jih v resnici okušajo le redke. Prav zato so se pri ameriški spletni strani OMGYes, ki je osredotočena zgolj na žensko seksualnost, odločili to spremeniti. Prvi korak k temu je bilo razkritje rezultatov leta 2015 izvedene raziskave o ženskem spolnem zadovoljstvu in zlasti o zaporednih orgazmih.

V poizvedbi je sodelovalo 1055 žensk, starih od 18 pa vse do 95 let, ki so odkrito spregovorile o svojem spolnem življenju. Izkazalo se je, da jih kar 47 odstotkov zaporedne orgazme doživlja redno. Pa naj bo s partnerjem ali v solo igricah.

In vprašanje, ki se pri tem zastavlja je… kako? Skrivnost je v pravilni stimulaciji oziroma v pravi kombinaciji, zlasti pa intenziteti dražljajev.

Kot so povedale, recimo jim uspešne dame, po prvem orgazmu uporabljajo bolj nežne, manj posredne in bolj počasne gibe.

Zakaj so učinkoviti?

Ob orgazmu se krvni pretok v spolovilo močno poveča, ta zato postanejo izjemno občutljiva na dotike. Posledično premočna stimulacija ne prinaša ugodja ampak ravno nasprotno, lahko celo bolečino.

S stimulacijo po prvem orgazmu torej ne gre povsem prenehati, potrebno jo je le prilagoditi občutljivosti telesa in jo ublažiti.

Dodatni namig: da bi bili uspešni, lahko spolovila pokrijete s tanjšo tkanino in se preko nje igrati z njimi. Prav tako se bolj posvetite drugim erogenim conam, ne zgolj klitorisu oziroma G točki.

Dokler se nekoliko ne umirite torej bolj nežno in počasi, razvajajte celo telo, nato pa… znova tako, da boste dosegli vrhunec. In tako naprej.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock

Preberite še: Horoskop - najboljša seks poza za posamezno znamenje  ali pa 8 opozorilnih znakov, da zakon ne bo trajal


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)