Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

Poglejte, kaj morate vedeti, če hočete nadgraditi erotične veščine.

22.10.2021 ob 5:05 | Foto: Strelciuc Dumitru/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

Morda vam je vaš dragi namignil, da bi lahko zadeve ponesla na malo višji nivo. Boleče, a lahko se zgodi. Morda ste do takšnega zaključka prišli sami. Kajti radi bi osvojili naslov izjema ljubimka. Konec koncev pa dobro veste, da v spalnici ne gre zaspati na lovorikah in je treba veščine vedno nadgrajevati ter izpopolnjevati.

V vsakem primeru vam bodo torej prav prišli napotki portala Health line o tem, kako biti še boljša ljubimka. Ne samo v spalnici, temveč tudi izven nje.

Bodite pozorni na partnerjeve namige. Verbalne in neverbalne

Če boste namenoma ali nehote ignorirali partnerjeve besede ali zgolj namige o tem, kaj naj bi in česa naj ne bi počeli oziroma, kaj ga in kaj ga ne spodbudi, žal ne boste osvojili želene lente.

Zato, bodite pozorni na to, kaj vam tako ali drugače sporoča.

"Včasih ne gre za besedne napotke. Gre pa za govorico telesa. Se med vašim početjem odmika? Boke potiska proti vam ali jih od vas umika, se vam z obrazom približuje ali ga obrača stran," to in podobno so več kot očitni pokazatelji tega, ali mu vaša dejanja ustrezajo ali ne. Zato jih upoštevajte in na podlagi njih spreminjate ali ohranjajte taktike," svetuje spolna terapevtka Megan Stubbs.

Komunicirajta, komunicirajta, komunicirajta

Kolikokrat ste že slišali in prebrali, da je komunikacija nepogrešljiva sestavina razmerja. Tudi, kar zadeva seksualnega vidika. Kajti le s komunikacijo bosta lahko drug drugemu razkrila stvari, ki jih imata v mislih.

"Prvo, kar morate vedeti je, da nihče ne zna brati misli. Ne vi in ne on.

 Torej, povejte, kaj želite in poslušajte, ko vam to pripoveduje on. Vendar pa naj se komunikacija ne ustavi pri tem.

 

Odkrito se pogovarjata tudi o seksualnih stiskah, dilemah, vprašanjih, bojaznih ter o fantazijah ... skratka o vsem, kar je povezanega z vajinim spolnim življenjem," meni terapevtka in dodaja še, da ne glede na to, kar slišita, pozabita na ego:

"Če bi on rad več lubrikanta, ga uporabite. Če bi vi radi vključili seksi igračko, mora on to sprejeti. Dober seks izključuje ego, zaradi katerega bi bila katera od strani prikrajšana za tisto, kar si želi."

Zgradite zdravo samozavest

Še ena postavka, ki odličnim ljubimkam ni tuja: samozavest, ne zgolj glede videza, temveč tudi z vidika dejanj, je ključna med rjuhami. Po njeni zaslugi vas ne bo strah ali sram premikati meja, vas prositi za tisto, kar bi radi, se odkrito pogovarjati o vsem in sprejemati dano.

Res je, da včasih samozavest malo šepa, a vedno je mogoče delati na tem, da bi bila višja. Nekaj nasvetov takole niza terapevtka:

  • Ponavljate si mantro, s katero boste okrepili notranji jaz in zaupanje vase.
  • Napišite seznam vsega, kar vam je na vas všeč ter ga sproti dopolnjujte.
  • Zapustite partnerja, ki vas ne ceni, po potrebi pa poiščite tudi strokovno pomoč. S tem ni nič narobe.

Znova komunikacija

Se zdi, da se zadeva ponavlja? Morda se upravičeno, kajti kot opozarja Stubbsova, naj komunikacija o seksu poteka pred, med in po njem.

Kaj govorit pred: Pojasnite, kaj vas definira kot spolno bitje, kakšno je vaše zdravstveno stanje, kakšno zaščito uporabljate, kaj vam seks kot tak sploh pomeni in kaj v vaših očeh pomeni za vajin odnos.

Med seksom: Kako se počutite, kaj vam je všeč in kaj ne, če želite končati, to prav tako povejte.

Po seksu: Kako se počutite. Psihično in fizično, kaj bi radi ponovili, kaj potrebujete tisti trenutek (kozarec vode, odejo, objem).

Pokažite navdušenje

Zelo močan element dobrega seksa.  A le, kadar je pristno. Kajti le nekdo, ki se v akt spušča s srcem, navdušenjem in zgolj po lastni volji, lahko pričara izjemno izkušnjo.

Za razliko od nekoga, ki to počne iz dolžnosti, slabe vesti, zahvale ali česarkoli drugega, kar ni povezano s primarnim seksualnim občutkom.

Ne igrajte orgazma

Nasvet, ki bi ga vsekakor morali upoštevati. Igranje orgazma pač ne ustvarja pogojev za dobro spolno izkušnjo. Kadar tega ni, to povejte ali pokažite. Brez zadrege in sramu.

Masturbirajte

Poznavanje svojega telesa je ključ do užitkov. In najbolje boste svoje telo spoznali s pomočjo masturbacije. Zato nanjo ne glejte le kot na vir užitka, še manj kot na sramotno početje, temveč jo sprejmite kot način spoznavanja sebe in zagotavljanja telesnih sladkosti.

Skupaj sestavita seznam

Vsega, kar bi, kar bi mogoče in česar nebi počela.

Tako bosta oba dobila priložnost odkrito spregovoriti o vajinih pričakovanjih ter fantazijah in strahovih.

Podajta se po nakupih

V prodajalno z erotičnimi pripomočki. Lahko pa se v ta svet spustita kar s pomočjo spleta.

Zlasti v dolgih zvezah zelo učinkovit način za globlje spoznavanje drug drugega ter za popestritev spolnega življenja.

Osvajajta nova znanja

"S pomočjo knjig, podkastov, spletnih strani. Nešteto je načinov, kako razširiti seksualna obzorja in zakaj jih ne bi izkoristila. Skupaj.

Tako bosta osvojila nove spolne prakse, poze ter tudi na druge načine v spalnico ponesla svež veter, ki je vselej, zlasti v dolgih zvezah na moč dobrodošel in ki je skupaj s prej omenjenimi postavkami zagotovo pot do naziva … izjemna ljubimka," je prepričana Stubbsova.

Preberite še:  5 zmagovitih načinov, kako v postelji zadovoljiti moškega

Morda vas zanima tudi: 8 veščin, ki moške v postelji čisto prevzamejo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)