Kaj razjezi vsako nevesto

Preveč angažirana mama, prijateljica, ki ji nasvetov nikoli ne zmanjka in ženin, ki ob vsaki dilemi zgolj skomigne z rameni.

20.9.2015 ob 11:00

nevesta_shutterstock_158517449.jpg

Se bliža tisti dan, ko si bosta z dragim obljubila večno zvestobo? Torej bodite dobro pripravljeni, kajti preden bo nastopil, boste potrebovali veliko podpore, časa, energije pa tudi živcev. Kljub temu vas bo sledečih pet stvari skoraj zagotovo spravilo v slabo voljo. 

Katerih pet nobena bodoča nevesta ne mara?

Že slediš Mični na Facebooku?

Preveč zgovorne mame. Ki kar ne neha brbljati o cvetju, pijači, hrani, glasbi, prtih, povabljenih in še in še. Resnično ji nikoli ne zmanjka na poroko vezanih tem. In s svojo zavzetostjo lahko še kako dvigne pritisk.

Preveč zavzete poročene prijateljice. Ki na podlagi svojih izkušenj neskončno pametuje ter niza nasvet za nasvetom. Ne razume pa, da si vsaka nevesta želi posebno in drugačno poroko. Se prepoznate v prijateljici? Torej vedite, da je mnenje dobrodošlo, vsiljevanje lastnega mišljenja pa nikakor ne.

Nezainteresiran ženin. Takšen, ki nima nikakršnega mnenja o ničemer. Še o svoji obleki ne, kaj šele o čem drugem. Tako vso organizacijo in odločitve nalaga na njena ramena in ji s tem ne dela prav nobene usluge. Vsaka nevesta si namreč želi, da bi njen dragi pri vsem skupaj vendarle sodeloval.

Svatinja, ki se kar ne neha hvaliti z obleko. Seveda, saj je zanjo odštela zajeten kupček denarja in je res lepa. A vendar je na vsaki poroki najbolj pomembna obleka neveste.  In prav ta bi zato morala imeti največ pozornosti.

Neskončne ideje povabljenih. Že preden se odločite za izdelavo vabil, vam namigujejo, kakšna bi bila najbolj primerna. Drugi se ukvarjajo s prstani, ki bi seveda morali biti na blaznici. Tretji menijo da to ni potrebno in tako nasvetom in prikritim željam kar ni videti konca. Vsaka nevesta pa si ob tem želi le to, da bi lahko za konec tedna iz vse norije glede načrtovanja poroke pobegnila.

A brez skrbi, čeprav se zdi še tako noro, na  koncu se bo vse srečno končalo in za vama bo najlepši, pa čeprav morda ne čisto popoln dan. Konec koncev pa je bolj, kot poroka sama, pomembo tisto, kar ji bo sledilo. Torej dolg in uspešen zakon.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)