Kaj o njem pove njegova najljubša spolna poza

Tudi položaj, v katerem se najraje predaja spolnim radostim, veliko pove o njegovem značaju.

19.5.2021 ob 7:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj o njem pove njegova najljubša spolna poza

Obstaja nešteto spolnih poz in med njimi lahko vsak izbere takšno, ki mu je najbolj pri srcu. Stoje, po pasje, misijonarska, … verjeli ali ne, tista, ki jo ima on najraje, veliko pove o njegovem značaju. Kako ga izdajajo različne poze, razkriva portal Women's Health.

Po pasje

Spolna terapevtka Ava Cadell sicer pravi, da še ni naletela na moškega, ki tega položaja ne bi maral, številni celo trdijo, da je to najboljša spolna poza in jo zato dojemajo tudi kot najljubšo.

"Moški, ki prisegajo na ta položaj, premorejo močan teritorialni in hkrati animalistični instinkt," je prepričana strokovnjakinja. "Ob tem je pri njih zaznaven strah pred intimnostjo in niso preveč romantični.

Ta položaj sicer prinaša velike užitke, žal tudi na račun intime, ki pri moških, ki ga imajo najraje, ne igra prav pomembne vloge," je še povedala Cadellova, ki svetuje, da ne glede na to, kako ljuba je nekomu poza po pasje, naj to vsaj občasno vendarle nadomesti s kakšno intimnejšo, denimo žličko ali misijonarsko. Da partnerka ne bi imela občutka, da je zanj zgolj kos mesa.

Misijonarka poza

Klasičen položaj, ki ga imajo radi tradicionalisti in moški, ki niso najbolj prepričani vase. Zato obožujejo dejstvo, da med aktom lahko opazujejo obraz partnerke in njene odzive na njihove prijeme ter v njih iščejo tudi odgovor na vprašanje, kako dober sem v postelji.

Hkrati privrženost tej pozi priča o tem, da oseba, ki ga postavlja na prvo mesto, prisega na kontrolo in nadzor, je prepričana Cadellova:

"Gre za romantično, intimno pozo, ki pa ji manjka adrenalinskega pridiha. Nič ni narobe, če prisegate na klasični seks, je pa dobro tega občasno malo začiniti z nekoliko drugačnimi prijemi in z njimi poskrbeti tudi za pestrost ter razburljivost med rjuhami."

Kavbojka

Položaj, v katerem ima glavno besedo ljubimka. V njem ona narekuje ritem in kot penetracije. Moške, ki obožujejo ta položaj, bi lahko na grobo razdelili v dve skupini: v prvi so tisti, ki jim je resnično mar za zadovoljstvo partnerke, v drugi pa oni, ki so malce bolj leni in raje vse prepuščajo njej.

 

"Ne glede na to, v katero skupino bi se umestili, občasno le prevzemite vajeti v svoje roke in ji tako pokažite, da jo cenite ter da vas vzburja, za kar vam bo nedvomno zelo hvaležna," svetuje Cedellova.

Seks stoje

Moški, ki prisegajo na ta položaj, radi seksajo povsod, le v postelji ne: pod prho, na kuhinjski mizi, naslonjeni na steno. Po naravi so avanturistični in malce poredni.

Obožujejo zabavo, radi imajo nevarnost in všeč jim je ideja, da bi jih med seksom lahko kdo videl ali opazil. Njihov glavni cilj je imeti se dobro in se ne ozirajo na posledice.

"Včasih se je dobro malo umiriti in poskusiti tudi kakšne bolj klasične poze, ki vključujejo posteljo in bolj miren seks. Če že ne zaradi vas samih, pa vsaj zato, da bi razveselili partnerko," jim svetuje Cadellova.

Poza žlička

Nekateri ji pravijo položaj za lene, a v resnici gre za nežno, intimno in čutno pozo. "Med njo je prisoten tesen telesni stik in moški, ki imajo najraje žličko, niso leni slabiči, temveč želijo svoji dragi pričarati kar največ zadovoljstva," je prepričana Cadellova, ki jim svetuje, naj med penetracijo dragi stimulirajo klitoris ali masirajo dojke in iz žličke včasih preidejo na misijonarski položaj, v kateri si partnerja lahko gledata iz oči v oči ter zagotavlja še več intime ter hkrato še globljo penetracijo.

Preberite še: Spolni položaji, ki učinkovito nadomestijo vadbo

Morda vas zanima tudi: 5 razvpitih, a v ženskih očeh povsem precenjenih seksi poz


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)