»Imel sem vazektomijo, a je zanosila. Mislim, da me vara« (resnična izpoved)

Moški, ki se je - še preden je spoznal sedanjo partnerko - odločil za vazektomijo, je bil ob novici, da bo oče, več kot presenečen.

21.9.2022 ob 8:17 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

»Imel sem vazektomijo, a je zanosila. Mislim, da me vara« (resnična izpoved)

44-letni moški se je znašel v stiski, ki jo je delil v časopisu The Sun, natančneje se je zaupal tamkajšnji svetovalki, h kateri se mnogi bralci obračajo s svojimi dilemami.

Takole je zapisal:

"Partnerka, s katero sem že tri leta v resni zvezi, mi je pred nekaj meseci povedala, da je noseča.

Vse bi bilo super, če sam ne bi pred leti, še preden sva se spoznala, opravil vazektomijo, torej tehnično ne morem biti oče otroka in sem prepričan, da me je prevarala.

Za operacijo ji nisem povedal. Sprva sem ji nameraval, a je potem vedno poudarjala, da ne želi imeti otrok, zato sem vse skupaj zamolčal.

Zaradi njenih besed se mi ni zdelo pomembno, da ji povem za poseg. In dlje, kot sem molčal, težje je bilo spregovoriti o tej temi.

V razmerju sva se soočala tudi s težavami. Sam veliko delam v tujini, malo sva se odtujila in vem, da nisem bil vedno najboljši partner.

Priznam, tudi sam nisem ravno svetnik in sedaj ne vem, kako z dejstvi soočiti partnerko, ki je dve leti mlajša od mene.

Zadnje mesece sva namreč nesoglasja zgladila in sva se pogovarjala celo o poroki. A ko mi je povedala, da je noseča, sem bil v takšnem šoku, da ji sploh nisem mogel odgovoriti.

Če ji za vazektomijo povem sedaj, bo jezna in prizadeta, ker ji nisem povedal že prej, a seveda bi se rad prepričal o tem, ali ima ljubimca, morda celo več njih.

Njena nosečnost je rizična in je ne želim vznemirjati, prav tako je ne želim izgubiti, verjamem, da bi lahko imel otroka rad, kot bi bil moj," je zaključil in prejel sledeč odgovor:

"Obstaja možnost, da vazektomija ne deluje. Res je, da so primeri, ko tej navkljub pride do zanositve redki, niso pa čisto izključeni, ne gre namreč za 100 odstotno zaščito pred nosečnostjo.

Iz dileme, čigav je otrok, bo torej pomagal le DNK test. In če jo boste po krivem obtožili varanja preden boste vedeli, kaj je v ozadju, bo to za zvezo kaj lahko usodno.

Pogovor sicer lahko poteka bolj gladko: dekletu razložite, da ste glede na to, da naj bi bili neplodni, zaradi njene nosečnosti zmedeni. Morda jo bo takšen pristop pripravil do tega, da vam bo zaupala, kaj je, oziroma česa ni, v ozadju.

Takšne zadeve je namreč mogoče reševati le na podlagi mirnega pogovora in popolne odkritosti," svetuje svetovalka za težave, ki se pojavljajo v vseh, zlasti pa intimnih odnosih.

Preberite še: »Spustila sem se v afero z bivšim učiteljem telovadbe« (ženske iskreno o tem, kako je biti ljubica)

Morda vas zanima tudi: Izpoved ljubice: »Spim s poročenimi in jim tako rešujem zakon, ta mesec prihajam v Dubrovnik«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)