Horoskop: Šest do sebe prestrogih znakov

Nekateri astrološki znaki zase postavljajo visoka merila in tako nase vršijo veliko pritiska.

24.9.2019 ob 6:00 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Šest do sebe prestrogih znakov

Astrologija ne opredeljuje le odnosa do drugih, do dela, do hobijev in prioritet, temveč tudi odnos, ki ga ima vsak posameznik do sebe. Medtem, ko so nekateri sami do sebe prizanesljivi, si drugi postavljajo visoka merila in zato nase vršijo veliko pritiska. Takšni so, po pisanju Your Tanga največkrat rojeni v sledečih ozvezdjih zodiaka.

Devica

Device so prve na lestvici. One hočejo vse najboljše, one želijo poznati vse odgovore in se kar najbolj približati popolnosti. V vsemu, kar počnejo. Zato nase vršijo ogromno pritiska, pod katerim ni lahko živeti.

Veliko lažje bi jim bilo, če bi sprejele, da ni treba vedno biti najboljši in popoln, temveč da je povprečje povsem sprejemljivo. Vsaj včasih.

Rak

Raki si težko oddahnejo. Ne samo od dela, temveč tudi od njihove stalne želje skrbeti za druge in jim pomagati. Oni hočejo biti čudoviti partnerji, najboljši starši, v tem kar tekmujejo z drugim in se vselej trudijo dokazati, da jim nihče ne sega niti do gležnjev.

Včasih bi vendarle morali sprejeti, da ni vse tekmovanje in da to, da jim kdaj spodleti ne pomeni, da so slabi, temveč da so preprosto ljudje.

 

Kozorog

Tudi kozorogi nase vršijo preveč pritiska. Oni so tisti, ki najdlje ostajajo v pisarni, ki pobirajo zasluge za vsa dodatna dela in lahko brez predaha rešujejo takšne ter drugačne težave.

Oni preprosto hočejo biti najboljši. V svojih in v očeh drugih. Zato so velikokrat preobremenjeni, česar pa seveda za nobeno ceno ne bi priznali. Čeprav bi včasih morali. Svojemu zdravju in počutju v prid. Konec koncev življenje ni samo delo, je tudi počitek in zabava.

Škorpijon

Škorpijoni so strogi do sebe. Samo zato, da bi dosegli tisto, kar hočejo. In ko do cilja pridejo, si hitro zastavijo drugega. Z drugimi besedami, nikoli nimajo dovolj. Po naravi so zavistni, stalno se primerjajo z drugimi in vedno imajo občutek, da imajo prijatelji, sosedje pa tudi sorodniki več od njih. Zanje je to nekakšno gonilo, ki jih žene naprej in so le redko zadovoljni.

Zavist ni lepa lastnost in tudi škorpijoni bi sebi v prid morali spoznati, da bo vedno nekje nekdo, ki bo imel več in se je zato nesmiselno primerjati z drugimi. Treba pa je vedeti, kdaj je nekdo s tistim, kar ima, lahko srečen in zadovoljen.

Lev

Levi sebi ne prizanašajo. Zlasti zato, ker želijo, da bo drugi v njih videli zgled, idole. Čeprav premorejo veliko energije jih vse, kar vlagajo vase, v svoje delo ter v odnose z drugimi izčrpava in pretirano bremeni, česar ne bi nikoli priznali. Ne sebi, kaj šele drugim.

Res so plemeniti in prijazni ter vedno pripravljeni priskočiti na pomoč, a kdaj pa kdaj bi morali na prvo mesto postaviti sebe, svoje počutje in predvsem svoje zdravje. Ter si tu in tam kdaj privoščiti prave počitnice. Kajti tako tudi levi  potrebujejo oddih.

Vodnar

Vodnarji hočejo vedno biti pred ostalimi. V smislu izumov ter inovaciji. Oni morajo biti posebni, drugačni, napredni in originalni. Ne glede na vse. 

Dovolj dobro zanje nikoli ni sprejemljivo. Oni želijo, da bi bili njegovi dosežki v očeh drugih izjemni, čudoviti, neverjetni. Da bi odkrili nekaj, česar še nikoli ni videl nihče. To jim praviloma uspe, a zato trpi njihovo počutje. Kajti prav zaradi visokih meril do sebe so neprestano pod neizmernim pritiskom.

Priporočamo tudi: Hiša na 18 kvadratnih metrih in pa Urška Žigart: Ne kličite me Pogačarjeva Urška, prosim (ne še), zadnji del

Preberite še: Za lepše življenje spremenite to malenkost (glede na vaš astrološki znak)

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Šest ponosnih astroloških znakov, ki se dobro zavedajo svoje vrednosti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)