Horoskop: Najbolj tekmovalni astrološki znaki

Med astrološkimi znaki so tudi takšni, za katere je življenje tekma in vselej težijo k zmagam.

12.6.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Najbolj tekmovalni astrološki znaki

Tekmovalnost je dobrodošla lastnost, saj tiste, ki jo premorejo, žene k napredku in višji kvaliteti življenja.

 A tako kot pri vsaki stvari, je tudi pri tekmovalnosti treba poiskati pravo mero in vedeti, kdaj je vendarle bolje priznati poraz.

 Nekaterim to uspeva, drugim malo težje, vsekakor pa k zmagi vedno težijo rojeni v najbolj tekmovalnih astroloških znakih. Ti so, kot piše Thoughtcatalog, sledeči:

Oven

Povedano preprosto: ovni hočejo zmagovati. Vedno in povsod. Naj bo v športu, na delu, v kuhinji, v postelji, skratka ni ga področja, ki ga nekdo, rojen v tem znaku, ne bi spremenil v tekmo, iz katere seveda želi izstopiti z zlato medaljo okoli vratu.

Čeprav se včasih iz tega šali in iz svoje tekmovalnosti norčuje, je nekaj kot na dlani: za ovna je celo življenje ena sama tekma.

Kozorog

Tudi kozorogi vedno tekmujejo, a največkrat ne z drugimi, temveč sami s seboj. Oni hočejo vedno biti boljši in vedno doseči več, zato meje svojih zmogljivosti potiskajo na, za mnoge, nerazumne nivoje.

Od svojih ciljev ne odstopajo. Ne zato, da bi se dokazovali drugim temveč zgolj, da bi se dokazovali sebi. Oni so samo sebi največji in najbolj strogi sodniki.

 

Devica

Kje se kaže tekmovalnost devic? V prepričanju, da so najboljše, najsposobnejše ter vselej stopničko više od ostalih.

Device se, tako kot ovni, dokazujejo drugim, ter tako kot kozorogi, dokazujejo sebi in zato živijo pod stalnim pritiskom. A kljub temu, da zaradi njega velikokrat težko dihajo ter jim tekmovalnost nalaga veliko breme, ne odnehajo in za nobeno ceno niso pripravljene spustiti kriterijev.

Bik

Še eno tekmovalno znamenje, ki pa (zato ker praviloma nastopa iz ozadja), kot takšno velikokrat ostane spregledano. Bik je tekmovalen. Ne zato, da bi se dokazoval, drugim temveč zgolj, ker želi sebi dokazati, da zmore uresničiti svoje cilje ter ideje.

Sam sebi je, podobno kot kozorog, največji in najbolj strog sodnik, ki sicer prisega na dolgoročne cilje, zagotovo pa ne zna izgubljati in priznati poraza.

Preberite še: Horoskop: Tri najbolj zapravljiva znamenja

Morda vas zanima tudi: Horoskop: To so najbolj ambiciozni astrološki znaki


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)