Finančni horoskop za december: Kdo lahko zapravlja in kdo mora varčevati

Poglejte, kaj vam mesec december pripravlja na finančnem področju.

2.12.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Finančni horoskop za december: Kdo lahko zapravlja in kdo mora varčevati

Kakšen bo s finančnega vidika mesec december? Pri nekaterih bo teklo vse gladko, drugi bodo morali malo zatisniti pasove, tretji se bodo težko izognili dodatnim izdatkom. V katero skupino  sodite glede na vaš astrološki znak? Takšen je finančni horoskop za zadnji mesec v letu.

Oven

Mesec se ne bo začel najbolj obetavno. Denar vam bo polzel iz rok in nikakor ne boste uspeli oceniti, zakaj se vaša denarnica tako hitro tanjša.
Nekaj krivde za to nedvomno leži v vašem vihravem značaju in razsipnosti, zaradi katerih povsem mimogrede zapravite večjo vsoto ali si celo pridelate dolg.

Sedaj, ko veste, kje je težava, je čas, da se do konca meseca vzamete v roke in se disciplinirate. Tako se bo mesec, po bolj kritičnem začetku, končal brez večjih izgub in zadolževanj.

Bik

V mesecu decembru se že pregovorno obnašate kot milijarder. Obožujete namreč praznike in veste, da z njimi pridejo darila.

Obdarujete vse okoli sebe, kot nori kupujete malenkosti in večja presenečenja. Vse lepo in prav, a če se bo tako nadaljevalo, boste še pred 20. ostali s praznim računom. Zato se malo umirite, prazniki so lahko lepi tudi brez ogromnih izdatkov.

Dvojček

Že kar nekaj tednov razmišljate o tvegani investiciji in december je mesec, ko jo boste tudi uresničili. Ključen čas je 19. december.

 

Retrogradna Venera vam bo tedaj pomagala do odločitve glede ene od denarnih zadev in z njimi povezano težavo oziroma dilemo, boste uspešno rešili.

Rak

Malo preveč ste zapravljali prejšnje mesece in decembra bo treba kanček več previdnosti. Mars v strelcu in Merkur v raku od 13. decembra bosta prinesla bolj umirjen pristop k denarju, bolj logično boste razmišljali in previdneje ravnali s tistim, kar je na računu ali v denarnici.

Kar pa še zdaleč ne pomeni, da prazniki pri vas ne bodo praznični.

Lev

Decembra se vam obeta večji izdatek, povezan z avtomobilom ali življenjskim prostorom. Globoko zadihajte in na strošek glejte kot na investicijo v leto 2022.

Idealno bi sicer bilo, če bi zadevo zaključili že do četrtega v mesecu, saj je to najboljši čas za postavljanje novih temeljev in za snovanje novih začetkov.

Devica

Zaradi potrebe po tem, da bi imeli vse pod nadzorom, boste kaj lahko po nepotrebnem izgubili preveč denarja.

Res je, vi imate radi načrt in vse pripravljeno vnaprej, zato že hitite z nakupovanjem daril. Bolje bi bilo počakati na različne akcije in znižanja, vendar tudi tedaj izbirati pametno. Drugače boste zapravili veliko več, kot bi lahko.

Tehtnica

S finančnega vidika to ni bilo ravno vaše najboljše leto in kupček ob strani, ki je bil namenjen za slabe čase, se vztrajno niža.

Na srečo boste na koncu meseca dobili nepričakovano priložnost za izboljšanje finančnega stanja. Morda bo šlo za novo poslovno partnerstvo ali priložnost za novo delo, vsekakor boste vse, kar se vam bo ponudilo, dobro izkoristili.

Škorpijon

Novembra ste imeli večje izdatke, zato v december vstopate bolj previdno. A ne skrbite, ta mesec z denarjem ne boste imeli težav, okoli 15. se vam celo obeta večji, nepričakovan dobitek.

Strelec

Ker si nihče ne želi bolj kot strelec, ustreči svojim bližnjim, boste decembra zapravljali kot nori. Seveda za darila za prijatelje, družino, celo sodelavce.

Kar malo boste pretiravali in če ne boste pozorni na izdatke, boste na koncu lahko vi ostali brez sredstev. Zato previdno. Za lepa darilca ni treba zapraviti celega premoženja. Največ štejejo drobne, velikokrat povsem brezplačne pozornosti.

Kozorog

Tudi tedaj, ko vse zaslepi praznična evforija, vi ostajate neomajni in pridno varčujete za potovanje, ki se vam obeta 2022 in katerega že res dolgo čakate.

Z denarjem boste racionalni, zvezde pa vam v drugi polovici meseca napovedujejo dobitek, ki vam bo pomagal uresničiti cilje.

Vodnar

Z denarjem ste bili vse leto previdni in ob izteku tega je priložnost, da sami sebe malo razvajate. Venera 19. decembra menja smer in prav to je čas, da se zazrete vase in vprašate, kaj bi vas resnično osrečilo.

Morda se s to mislijo že malo poigravate, zvezde pa vam obljubljajo, da boste po 19. naslednjega meseca uresničili svoje želje.

Riba

Finančno stanje bo boljše, kot je bilo v preteklih mesecih. Cel december boste denarno stabilni in počasi že razmišljate, kaj vse morate kupiti v letu, ki prihaja. 

Večinoma so zadeve vezane na dom, nekatera vlaganja so tudi večja. Začnite sestavljati seznam in za nasvet povprašajte ljudi, ki so, ko gre za finančne nasvete, neprecenljivi in dobro podkovani.

Povzeto po portalu Mondo.rs

Preberite še: Ta tri astro znamenja so najbolj zapravljiva (in dva, ki ves čas varčujeta)

Morda vas zanima tudi: Kovanec za en cent, ki je vreden 6000 evrov (poglejte, če je v vaši denarnici)


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)