VIDEO: V naša kina prihaja ganljiv ljubezenski film Brez dotika

Ko te življenje sili narazen, je ljubezen le še močnejša.

27.3.2019 ob 5:11

film_brez_dotika_five_feet_apart_cisticna_fibroza.jpg

Meseca maja bomo v slovenskih kinematografih priča nevsakdanji zgodbi, ko se najstnika s hudo boleznijo spoznata med zdravljenjem v bolnišnici in se zaljubita.

Romantična drama z naslovom Brez dotika (Five Feet Apart) prikazuje zgodbo o dveh mladih bolnikov, ki skušata, kljub težki bolezni, imeti in obdržati razmerje.

Najtežje pri vsem je, da se drug drugega ne smeta dotakniti, oddaljena pa morata biti za več deset centimetrov.


Preden berete naprej, si oglejte napovednik:

O ZGODBI: Stella Grant (Haley Lu Richardson) oboleva za hudo boleznijo - cistično fibrozo, genetsko boleznijo, ki prizadene pljuča in dihalne poti. Med bivanjem v bolnišnici skuša živeti kar se da normalno življenje, ko spozna Willa Newmana (Cole Sprouse), ki ima enako bolezen.

Sprva se ne ujameta, kmalu pa se zbližata in gresta na prvi zmenek. A drug drugemu se ne smeta približati, saj jima groži bakterijska okužba, ki je zanju lahko usodna.

Ko Stella ugotovi, da svoje življenje živi preveč resno, edino pravilo – ne sme se približati na dva metra – prilagodi in razdaljo med njima zmanjša. Par »pobegne« iz bolnišnice in zaposlene pusti v velikih skrbeh, med sprehodom pa se jima pripeti nepričakovan zaplet.

Se bosta drug drugega dotaknila? To bomo seveda izvedeli ob ogledu filma. V Slovenijo v kinematografe na redni spored prihaja 9. maja 2019.
 

Kaj je cistična fibroza?


Gre za genetsko bolezen, ki prizadene eksokrine žleze, ki izločajo sluz v dihalnih poteh, pljučih, trebušni slinavki in črevesju. Glavni vzrok obolevanja in umrljivosti je bolezen pljuč.

Bolniki se zdravijo v posebnih centrih, pri zdravljenju pa sodeluje več različnih specialistov - pediatri, internisti, pulmologi, infektologi, mikrobiologi, specializirane medicinske sestre, fizioterapevti, dietetiki, socialni delavci, farmacevti in klinični psihologi.

Povprečna življenjska doba človeka s to boleznijo je okoli 30 let.


Pripravila: S. S.
Foto in video: YouTube

Preberite še: Zlomljeno srce je lahko tako usodno kot srčna kap ali pa Že poznate ta poklic? Spoznajte dekle, ki stoji za izložbami trgovin

Priporočamo tudi: VIDEO: Božanski špageti s parmezanom in česnom (jed iz petih sestavin)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)