Protistresne tehnike Beyonce in Sofie Vergara

Kako se sproščajo, so zaupale tudi druge zvezdnice.

9.5.2017 ob 7:08

RTX2Y0S0.jpg

Saj poznate tiste dneve, ko napetost kot temen oblak visi nad vami in mu nikakor ne morete ubežati. Stres je na žalost pogost spremljevalec vseh, tako običajnih smrtnikov, kot zvezdnic s svetovne estrade. In kako se z njim spopadajo one? Z načini, za katere ni treba seči globoko v žep, a so kljub temu še kako učinkoviti.

Sledite nam tudi na Facebooku. 

Beyoncé: druženje s hčerko

"Ko je vse videti črno, se zatečem k svoji hčerki. Druženje z njo name vpliva tako, kot osem ur spanja. Blue Ivy je torej moje pomirjevalo. Vsaj, dokler ne prideta dvojčka in ona ne odraste v(upam, da ne muhasto) najstnico." 

Charlize Theron: svetišče za sprostitev je stadion

"Kaj je lepšega, kot navijanje za priljubljeno moštvo? Ali se vsaj pretvarjati, da spremljam napeto tekmo, v resnici pa uživam v vseh mogočih jedeh, ki so na voljo na stadionu? Seveda v družbi dobrih prijateljev in hladnega piva."

Britney Spears: ko je hudo, pleše

"Velikokrat dejavnikom, ki izzovejo stres, namenjamo premalo pozornosti in ta se kaj kmalu lahko razbohoti. Tedaj, ko me skoraj nadvlada in po žilah zaplove kortizol, pustim bokom, trebuhu, rokam, nogam in mislim, da se povsem zlijejo z glasbo. Ples je zame najboljša protistresna terapija."

RTS10GMO.jpg

Chrissy Teigen: kurja juhica za dušo

"Ne glede na to, ali kuham samo zase ali za več lačnih ust, prav to početje me sprošča. K sprostitvi še kako pripomore slasten rezultat. Če je to kurja juhica z veliko zelenjave, je pomiritev kot na dlani."

Reese Witherspoon: joga z razgledom

"Joga ima številne pozitivne učinke na dušo in telo. Velik poudarek pri njej je na globokem in počasnem dihanju, ki dokazano pomirja ter ublaži stres. Če bi radi še okrepili njeno moč, se ji predajte pod milim nebom. Dober razgled pri tem ne bo odveč."

Kate Hudson: pilates

"Ko imate občutek, da se vse podira, se, tako kot jaz, odpravite na pilatese. Z njihovo pomočjo bo negativna energija izginila, telo bodo preplavili enodrfini, hkrati pa boste deležni še lepih in močnih mišic."

RTX2Y0FY.jpg

Dax Shepard in Kristen Bell: s kolesom čez drn in strn

"Ne, ne gre za naporne podvige, a občasno kolesarjenje ne zgolj, da naju sprošča, hkrati se med njim povezujeva kot par. Prav močna zveza je še eno odlično zatočišče pred vsakodnevno napetostjo. Sveži zrak v resnici dela čudeže."

Sofia Vergara: sonce in voda

"Modro nebo, kristalno čista voda, sonce, zaščitna krema in priljubljene melodije. To je vse, kar potrebujem, da odpihnem stres in z njim vse težave. Kozarec hladnega roseja in izklopljen telefon tudi ne moreta škodovati."

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)