Horoskop: 6 najpogosteje preobremenjenih znakov

Rojeni v nekaterih astroloških znakih bi si morali večkrat privoščiti malo predaha.

22.12.2018 ob 5:36

horoskop_znak_preobremenjenost_izgorelost_kariera.jpg

Nobenega dvoma ni, da smo v sodobnem času vsi pogosto pod takšnimi in drugačnimi pritiski, ki vodijo v preobremenjenost. A medtem, ko nekateri znajo poiskati pravo ravnovesje med delom in sproščanjem, so na drugi strani takšni, ki si nikoli ne vzamejo časa zase in zato nosijo težko breme.

Skačejo z ene obveznosti na drugo, si ne dovolijo zadihati in nočejo priznati, da včasih res ne zmorejo več. Kam to vodi, je vsem čisto jasno, v katerih astroloških znakih pa so najpogosteje rojeni tisti, ki si ne vzamejo dovolj časa za počitek, niza Your Tango.

Oven

Ovnov ni strah trdega dela. Nasprotno. V naloge, opravila in cilje vlagajo vso energijo in ne odnehajo, dokler zadeve niso opravljene. A prav zato velikokrat trpita njihovo psihično in fizično zdravje.

Oni se ženejo do skrajnosti, se velikokrat preobremenijo ter zato ni čudno, da jih neredko pestita napetost in stresni glavobol. Malo odmora tu in tam bi jim nedvomno prišlo prav.

Dvojček

Dvojčki, čeprav velikokrat preobremenjeni, sicer vedno delujejo sproščeno in zabavno, kar pa ne pomeni, da zlahka premagujejo nešteto nalog.  A tega, da včasih res ne zmorejo več nikomur, niti sebi, niso pripravljeni priznati.

Zato si ne privoščijo zasluženega odmora. Kajti počitek bi zanje pomenil poraz. Raje se ženejo do skrajnih meja. Vse za to, da bi pri drugih pustili dober vtis.

Devica

Ambicioznih in perfekcionističnih devic nič ne more ustaviti. One za vsako ceno želijo doseči cilje ter merila, ki so velikokrat (pre)visoko zastavljeni.

One ne poznajo šale. In ne počitka. Nadure so zanje prej pravilo, kot izjema. Ne glede na to, da na ta račun trpita njihovo zdravje in dobro počutje. Pomanjkanje spanja pri njih ni nič posebnega. Spanec je za device nekaj povsem postranskega.

Tehtnica

Tehtnica zadeve jemlje resno. One hočejo vse opraviti najboljše, to pa pri njih velikokrat vodi v stres in preobremenjenost.

Pod vsemi naloženimi bremeni zlahka pozabijo na to, da vsak včasih potrebuje počitek. Kajti zanje je najhujša nočna mora to, da tistega, kar so začele, ne bi dokončale. Pravočasno.

Strelec

Strelec je pripravljen izkoristiti vsako ponujeno priložnost. S tem, da je teh preveč, se bo obremenjeval kasneje. Ali se sploh ne bo. Rad nase prevzame zadolžitve drugih, rad pomaga in rad ugrize več, kot lahko prežveči.

Ko konča svoje naloge, pomaga drugim in ne odneha, dokler ni vse opravljeno in ne izpolni vseh danih obljub.

Kozorog

Najbrž najbolj marljivo znamenje zodiaka. Kozorogi so delavni, dosledni, predani in disciplinirani, prav te lastnosti vodijo v preobremenjenost rojenih v tem znamenju.

Kajti kozorog hoče doprinesti k uspehu celega podjetja in tako čim hitreje splezati po karierni lestvici. Tega pa brez trdega dela ni. Zato zgodaj prihaja, dolgo ostaja v pisarni in pozabi nase, na ljudi, ki ga imajo radi ter tudi na dejstvo, da vsak potrebuje počitek.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop: V teh šestih astroloških znakih so rojeni najslabši šefi ali pa Horoskop: Trije znaki, ki ne marajo praznikov

Priporočamo tudi: Horoskop: 5 najbolj odločnih, pogumnih in neustrašnih astroloških znakov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)