Horoskop: 5 najbolj nervoznih astroloških znamenj

Med astrološkimi znaki so tudi takšni, ki si pretirano belijo lase.

14.11.2018 ob 5:15

zenska_dnevna_soba_lasje_micna.jpg

Nervoza je lahko posledica stresa, strahu, negotovosti in še bi lahko naštevali. Medtem, ko se nekateri na vse to požvižgajo in brezskrbno stopajo skozi življenje, se drugi pretirano obremenjujejo s tistim, kar jih skrbi in so zato velikokrat napeti ter nervozni. Če gre verjeti portalu Your Tango, so slednji najpogosteje rojeni v sledečih astroloških znakih.

Dvojček

Dvojčki so nervozni, kadar si naložijo preveč bremen. In to počenejo praktično ves čas. Preobremenjeni razmišljajo, kaj vse še morajo postoriti ter jih je strah, da ne bodo dovolj dobro opravili vseh zadolžitev in bodo zato nekoga razočarali.

Dvojčki redko mirujejo, stalno so v gibanju in se le težko povsem posvetijo vsaki nalogi posebej, saj je teh preprosto preveč. Veliko manj napeti in nervozni bi bili, če bi sebi ter drugim priznali, da imajo svoje meje in bi rekli kdaj tudi ne. Kajti ob tolikih obveznostih, ki si jih nakopljejo, bi bil živčen ter nervozen vsak.

Devica

Glavni razlog za napetost ter nervozo devic je njihov perfekcionizem. One hočejo biti popolne, s tem pa nase izvajajo preveč pritiska, pod katerim se neredko zlomijo. Device so zelo stroge in neusmiljene do sebe, zato so pogosto na robu živčnega zloma, kar še bolj do izraza pride, kadar so v družbi. Kajti strah, da bi kdo opazil njihove dvome vase, njihovo nepopolnost in njihovo ranljivost, je še en sprožilec živčnosti ter nervoze.

Riba

Ribe so občutljive in nervozne kadar menijo, da ne obvladujejo zadev. V njihovi naravi je pomagati drugim, zlasti, kadar jih kdo prosi za pomoč. In tako skrbi članov družine, prijateljev, sodelavcev in znancev postanejo njihove, te pa jih še bolj bremenijo, kot osebne težave. Ker so zelo zaupljive, so pogosto razočarane in jezne nase, a to jih ne odvrne od tega, da drugič ne bi znova pomagale. Ter se po nepotrebnem obremenjevale s težavami, ki niso njihove.

Tehtnice

Nekaj je, kar tehtnice najbolj spravlja ob živce: strah, da se niso odločile prav. Stalno tehtajo in premlevajo, se premišljajo in ko se končno odločijo, dvomijo, da so sprejele sebi in drugim najboljšo odločitev. Prav to v njih zbuja veliko napetosti, ki jo kaj rade sproščajo na ramenih tistih, ki so jih pripravljeni poslušati. A njihovih nasvetov ne upoštevajo. Kajti konec koncev so v očeh tehtnic njihove odločitve edine prave. Ali pač ne? Tehtnica nikoli ne ve.

Rak

Raki se bojijo poraza in kadar se jim zazdi, da jim ta preti, postanejo nervozni. Zato ne marajo tveganja, raje se odločajo za tisto, za kar so prepričani, da se bo res izšlo tako, kot so načrtovali. Tudi ljudje, ki jim ne zaupajo, jih spravljajo ob živce, a se jim velikokrat ne morejo izogniti. Vedno se bojijo, da jim bo kdo zadal zahrbtni udarec ter vselej živčno oprezajo, kaj se dogaja in kaj počne nekdo, za katerega so prepričani, da jim hoče škodovati. Čeprav temu v resnici sploh ni tako.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)