Drzno odprto pismo Meghan Markle: "Smejala se boš, a med tvojimi nogami bo zgodba povsem drugačna."

Zakaj naj Meghan Markle v svet ne bi poslala tradicionalne fotografije po odhodu iz porodnišnice.

3.4.2019 ob 3:59

meghan_markle_princ_harry_micna.jpg

Od prvega dne svetovna javnost budno spremljala nosečnost in komaj čaka na prihod prvega otroka Meghan Markle, ki bo na svet prijokal ta mesec.

Prvič naj bi novorojenčka uzrla, ko bo skupaj s staršema zapustil porodnišnico. Kajti tedaj naj bi nastala tradicionalna fotografija srečnih staršev z malo štručko. Tako kot takrat, ko je svoje otroke povila Kate Middleton in pred njo princesa Diana.

Ves svet je lahko občudoval novopečeni mamici s komaj nekaj ur starimi novorojenčki v naročju. V resnici nihče ne bi rekel, da je za njima porod. 

Meghan pa je bila le nekaj tednov pred porodom naprošena, naj se izogne ter kraljevi tradiciji.

In sicer v odprtem pismu Chelsee Hirschhorn, mamice dveh otrok in izvršne direktorice podjetja FridaBaby, ki staršem ponuja najrazličnejše pripomočke za nego otroka. Pismo je objavil New York Times.

V njem Chelsea Meghan naproša, naj ne paradira pred vhodom v porodnišnico, naj se ne nastavlja fotografom in naj ne razkazuje njenega novega vira veselja, temveč naj se obnaša kot običajna ženska.

V pismu avtorica navaja, da s fotografijami kraljeve mamice v svet pošiljajo nerealno sliko, da lahko ženska v nekaj trenutkih skoči iz nosečnosti v fizično in čustveno stanje pred zanositvijo.

Da lahko obleče prednosečniška oblačila, da je lahko lepa, sijoča in popolna že zgolj nekaj ur po (velikokrat travmatičnem) porodu.

"Čudovita boš, smejala se boš, a med tvojimi nogami bo zgodba povsem drugačna," je zapisala avtorica in pismo naslovila: Odprto pismo bodoči kraljevi mamici. (An Open Letter to the Royal Mom-To-Be).

"Seveda boš potem, ko te bo v roke vzelo osebje in poskrbelo za tvoj videz, videti brezhibna, a s svojo podobo boš zanikala vse tisto, kar si ti in kar vsaka mama preživlja med in po porodu.
Ženske, ki so že postale mame bodo vedele, da pod obleko nosiš udobno spodnje perilo, ki se prav nič ne sklada s celotnim videzom," je nadaljevala izvršna direktorica.

V resnici še ni znano, ali bosta princ Harry in Meghan sledila tradiciji in se fotografirala pred vhodom v porodnišnico tedaj, ko jo bosta zapustila skupaj z otrokom, a če to nameravata, Chelsea predlaga, naj s to gesto vojvodinja ženskam dvigne, ne zatre samozavesti:

"Če se ji res ne boš mogla izogniti, vsaj dovoli ošiniti spodnje perilo, ki ga boš nosila pod obleko," predlaga avtorica in bodoči mamici svetuje, naj si pred nastopom v javnosti raje vzame čas zase. Kolikor ga potrebuje: "Vzgoja človeka zahteva človeške občutke in prav takšen pristop. Zaupaj mi, tvoja vagina in otrok ti bosta hvaležna."


Avtorica:
M. FL.
Foto: Reuters, Instagram

Preberite še: 14 z rojstvom povezanih kraljevih pravil, ki naj bi jih upoštevala Meghan in Harrya ali pa Horoskop: to otroku Meghan Markle in princa Harryja napovedujejo zvezde

Priporočamo tudi: Sprehod po eni od najlepših slovenskih vil v štirih nadstropjih


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)