Deset sanjskih destinacij za leto 2018

Seznam, ki vam bo olajšal, kam se odpraviti v letošnjem letu. Na njemu tudi Ljubljana.

5.1.2018 ob 10:55

boracay_naslovna_micna.jpg

Če se boste v letu 2018 držali vsaj ene zaobljube, naj bo to zaobljuba, da boste veliko potovali. Mogoče res ni tipična, kot so tiste s telovadbo in zdravo prehrano, a vas bo vseeno spremenilo, pomagalo pri osebnostni rasti, novih izkušnjah in vam prineslo osebno srečo. In vse to je precej več vredno, kot vsako leto eni in isti cilji.

A glede na to, da so letalske karte postale cenovno dostopnejše, je naslednjo destinacijo precej težko določiti. Spletna stran Popsugar je zato pripravila 10 destinacij, od katerih so nekatere precej znane, za druge pa mogoče sploh niste vedeli. Zanimivo je, da se je med njimi znašlo tudi naše glavno mesto Ljubljana.

1. BORACAY, FILIPINI

Majhen otok v središču Filipinov je dolg le sedem kilometrov, a ko boste videli, kakšne naravne lepote ponuja, se vam bo zdel ogromen. Za raziskovanje otoka se usedite na kolo, sončite se na Beli plaži, zbirajte školjke na Yapaku ali ob sončnem zahodu spijte koktalj in zaplešite ob ognju.

boracay_destinacije.jpg

2. LJUBLJANA, SLOVENIJA

Ljubljano vsi dobro poznamo, a za turiste je kraj, ki predstavlja kombinacijo starega in novega. Reka Ljubljanica s Tromostovjem loči stari del mesta od bolj komercialnega centra. Poleg tega ponuja čudovito arhitekturo, raznolike muzeje, kavarne na prostem, lepo naravo in bogato zgodovino.

ljubljana_micna.jpg

3. NINH BINH, VIETNAM

Medtem, ko se večina raje odloči za križarjenje po Halong Bayu, je ruralna stran Vietnama večkrat spregledana. A ker vedno več ljudi Ninh Binh prepoznava kot zanimivo destinacijo za obisk, je samo vprašanje časa, kdaj bo severni del postal naslednji kraj, ki ga je obvezno obiskati. S svojimi apnenčastimi klifi, templji, zelenimi dolinami, potmi za raziskovanje in jamami, obiskovalci hitro ugotovijo, da gre za čudovito pokrajino.

ninh_binh_micna.jpg

4. SUCRE, BOLIVIJA

Glavno mesto Bolivije je znano po belih stavbah in kolonialni arhitekturi, a mesto ponuja veliko več. Zgodovinsko mesto ponuja številne muzeje, katedrale, znamenitosti, eden izmed teh je tudi glavni trg, Plaza 25 de Mayo in Casa de la Libertad, ki je tudi dom ene največjih stopinj dinozavra na svetu.

sucre_micna.jpg

5. SEOUL, JUŽNA KOREJA

Seoul je mesto, kjer se mešajo popularna kultura, tehnologija in tradicija. Opazimo lahko tako modno ulično modo kot tradicionalna korejska oblačila, nebotičnike in budistične templje, ulične trge in moderne kavarne. Njihove tehnološko napredne podzemne železnice omogočajo tudi precej lahek dostop do sosednjih mest. Jutra preživite ob pitju čaja v Insadongu, nato pa s Seoul Towerja opazujte prebujanje mesta.

seul_destinacija.jpg

6. ESSAOUIRA, MAROKO

Popotniki, ki imajo raje bolj počasno življenje obmorskih mest, bodo navdušeni nad Essaouiro. Mesto, ki je poznano kot pristanišče in letovišče, je zaradi močnega vetra primerno tudi za kajtanje in surfanje. Sprehodite se po čudovitih plažah, raziskujte butike, konec dneva pa si na ribji tržnici kupite večerjo. Če si zaželite gneče, Marakeš ni daleč.

essauria_micna.jpg

7. ZADAR, HRVAŠKA

Še eno mesto, ki nam je precej poznano in blizu, a zagotovo vredno ogleda, saj je mesto v Dalmaciji, v katerem je manj gneče kot v Dubrovniku ali Splitu. Obala je bogata s kulturo, zgodovino in romanco. Ko si ogledate vse znamenitosti, cerkve in katedrale, se čez star del mesta sprehodite do plaže Kolovare, kjer imate raznolike bare in restavracije. Zadarja pa ne smete zapustiti, ne da bi slišali čudo morskih orgel.

zadar_micna.jpg

 8. UPOLU, SAMOA

Ta rajski otok ponuja vse od razkošnih deževnih gozdov, lagun, dramatičnih slapov, idiličnih plaž, mednarodnega letališča in še veliko več. Surfajte, lovite ribe ali obiščite restavracije in bare v glavnem mestu Apia, preden se vrnete v bolj zaspane dele Upola.

upolo_micna.jpg

9. TBILISI, GRUZIJA

Glavno mesto Gruzije je daleč od vsakdanjega. Obiskovalci lahko vidijo modernizacijo mesto, ob enem pa tudi veliko starih zanimivosti, ki so skrite v raznoliki arhitekturi. Ne daleč od trga, hotelov s petimi zvezdicami, barov in klubov, so muzeji, manjše trgovinice in bolj mirni deli mesta. V starem delu mestu boste našli antične tlakovane poti, vijugaste proge, medtem, ko se ostali del mesta modernizira. Popotnike bo očarala mešanica med multietično in multikulturno destinacijo, ki je popolnoma drugačna, od česarkoli, kar ste videli.

tbilisi_micna.jpg

10. MAJORKA, ŠPANIJA

Mediteranski dragulj obožujejo iz več različnih razlogov. Dih jemajoče plaže, čista voda in zalivi, spadajo med nekaj najbolj čudovitih točk otoka. Majorka je navdihnila Chopina in druge umetnike, pisatelje in glasbenike. Zapeljale vas bodo slikovite vasice, kuhinja, arhitektura, hribovita pokrajina, plaže ali nočno življenje, na koncu pa boste zagotovo želeli podaljšati svoje bivanje na tem prečudovitem otoku.

majorca_micna.jpg

Avtorica: K. R. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)