Fantastičen način, kako začiniti misijonarski položaj (poredno branje)

Tudi tako klasičen položaj kot je misijonarski je mogoče začiniti.

7.6.2019 ob 4:10

par_seksi_postelja_micna.jpg

Klasika, imenovana misijonarski položaj, je v očeh mnogih malo dolgočasna. A ni treba, da je temu tako. So namreč načini, s pomočjo katerih bo ta poza drugačna, zanimivejša in se bo upravčeno znebila neljubega slovesa. Kateri so najučinkovitejši razkriva Huffington post.

Spoznajte CAT tehniko

Ženske sama penetracija praviloma ne pripelje do orgazma. Brez stimulacije klitorisa ne gre. Res je, da med običajnim misijonarskim položajem ta ni ravno izrazita, a do nje lahko pomaga tako imenovana CAT tehnika (coital alignment technique).

Gre za nadgrajeno klasično pozo, pri kateri je on s telesom pomaknjen nekoliko više proti njenemu obrazu in med penetracijo s korenom penisa pritiska ob ščegetavček.

V študiji, ki jo je povzela publikacija Journal of Sex and Marital Therapy in je vključevala ženske, ki med misijonarskim položajem praviloma niso dosegle vrhunca, se je tehnika v 56 odstotkih izkazala za učinkovito ter zato dobrodošlo.


Dotikajte se

V kolikor ste vi tisti, ki leži spodaj, imate prosti dve roki, ki jih s pridom uporabite. Z njima lahko partnerja pritisnete bliže ob svoje telo ali stimulirate vašega nekoliko zapostavljenega prijateljčka.

"Dotikajte se. Res je, da sta telesi tesno skupaj, a zagotovo boste našli kotiček, skozi katerega boste prste približali klitorisu in si z njimi pomagali do vrhunca," svetuje seksologinja Sadie Allison.

Na takšen način ne samo, da boste okusili vrhunec, s samozadovoljevanjem boste dodatno veselje pričarali tudi partnerju.


Dovolite si premikati se

"V vsakem položaju, torej tudi misijonarskem, je dobrodošlo premikanje telesa," je prepričana spolna terapevtka Chris Maxwell Rose:

"Nikar samo negibno ne ležite. Dvignite boke in poiščite najboljši kot penetracije, krožite z boki, premikajte noge, če še vedno ne boste našli pravega kota, pa pod zadnjico položite blazino. Za vsak slučaj imejte vedno pripravljeno."


Ne bojte se porednih besed

Del odlične spolne izkušnje je seksualna komunikacija. Pa naj bo z vzdihi in drugimi zvoki ali z besedami. Povejte, kako močno uživate v tistem, kar partner počne.

"Ne bojte se vokalizirati užitkov in naj vas ne bo strah porednih besed. S pravimi boste spodbudili njega in  sebe, kajti, saj veste, da so možgani največji spolni organ," dodala Allisonova.


Pomagajte si z igračkami

Spolne igračke so v postelji vselej, tudi v misijonarskem položaju, več kot zaželene. "Zaradi zagotavljanja stimulacije klitorisa je v tem primeru dobrodošel prstan za penis," priporoča psihologinja in spolna terapevtka Meghan Fleming, ki pojasnjuje, da ta ne samo, da zagotavlja pravo stimulacijo, temveč njemu prav tako pomaga zdržati dlje in tudi na takšen način seks, ki ga mnogi označujejo kot vaniljo, dvigne na povsem novo raven.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: 5 vročih vrst položaja po pasje Ali pa: 4 poze, v katerih verjetno ne boš doživela orgazma

Preberite še: Pozor! To je za moške najnevarnejša poza


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)