Duhovit priročnik: Pet faz seksa po prihodu novorojenčka

Nobenega dvoma ni, da se potem, ko partnerja postaneta starša, spolno življenje spremeni.

16.6.2020 ob 5:35 | Foto: Vlada Maestro/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Duhovit priročnik: Pet faz seksa po prihodu novorojenčka

Ko na svet prijoka dete, se spolno življenje njegovih staršev nedvomno spremeni. Kaj pa je v obdobju po porodu pričakovati, je zapisala mama Anna, ki je bila, preden je rodila dvoje otrok, komičarka.

V svojem zabavnem blogu je takole opisala faze intimnega življenja para potem, ko se družinica poveča.

Prva faza: Samo stran od mene

Faza, ki se začne takoj, ko se mamica vrne iz porodnišnice in traja vse dotlej, dokler otrok ponoči ne spi vsaj pet ur (skupaj). Tedaj zadeve tam spodaj še niso pripravljene na oživitev spolnega življenja: intimni organi so pogosto pekoči in boleči, spodnje perilo je udobno in ne seksi, znojenje je izdatno, utrujenost neizmerna.

Obstaja nevarnost, da bodo partnerju tudi velike spodnjice zapeljive in privlačne ter si bo hitro zažel nečesa več, vam pa seveda ne bo do tega. Predlagam, da mu pokažete nazorne fotografije poroda in kaj se med njim dogaja z vagino. To bo od seksa odvrnilo tudi najbolj zagretega junaka.

Druga faza: Seks vzame preveč časa in energije

Po nekje šestih mesecih po porodu boste sami začeli razmišljati o tem, da bi znova okušali strasti. A v končni fazi boste ugotovili, da je tudi tedaj, ko otrok že spi pet ur na noč (skupaj), zvečer še vedno vaša edina misel pižama, umivanje zob in spanje.

Seks se zdi kot nekaj čisto preveč napornega. Če vas dragi opominja, da res že dolgo nista, mu še enkrat pokažite prej omenjene fotografije ali posnetke.

 

Tretja faza: No pa dajva

Otrok končno spi celo noč, začeli ste se redno prhati, spet si depilirate noge in počutite se seksi. Znova lahko oblečete zapeljivo spodnje perilo, vaše dojke niso več polne mleka, skratka, lahko bi … pa vendar, na koncu oba ugotovita, da bi bilo morda bolje še malo počakati.

Četrta faza: Ponovno spoznavanje s starim, dobrim seksom

Povsem ste se prilagodili dejstvu, da imate otroka. Osvojili ste novo rutino in vse bolj ste podobni stari sebi. Uspešno ste prestali nekaj prvih poskusov po porodu, vaši ženski deli si želijo več akcije in spolnost znova postane čudovita.

V bistvu se sprašujete, kako ste lahko tako dolgo odlašali z njo, saj ste ponovno spoznali, da zelo uživate v seksu.

Peta faza: Lahko bi imela še enega otroka

Potem, ko si lahko zvečer brez slabe vesti privoščite kozarec vina in spite celo noč, vam vse bolj postaja mamljiva ideja, da bi imeli še enega otroka. Otroci so vendar tako luštkani in prijetni. Definitivno bi morali še enkrat zanositi.

Ali se morda odločite za drugo pot: otroci so čudoviti, a spati celo noč in seksati, to je tudi super. Zato: "Potrebujeva kondom!"

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Nadležno vprašanje, ki bi ga mamice najraje preslišale

Morda vas zanima tudi: Trendi v starševstvu in vzgoji v novem desetletju


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)