Princ Harry po porodu: "Nemogoče je razumeti, kaj zmorejo ženske"

Meghan, vojvodinja Susseška, je rodila fantka, vsi, zlasti pa očka Harry, so navdušeni.

7.5.2019 ob 6:00

meghan_markle_princ_harry_micna.jpg

Končno, bi lahko rekli. Včeraj zjutraj, 6. maja ob 5.26 je Meghan Markle povila prvorojenca in novopečena starša sta novico objavila tudi na svojem Instagramu.

Vzhičeni očka Harry, ki je bil pri porodu,  je nekaj ur po njem podal prvo izjavo: "Vesel sem, da lahko oznanim, da sva se z Meghan danes zjutraj razveselila zdravega dečka. Bila je izjemna izkušnja, kakršne si nikoli nisem niti približno predstavljal. Nemogoče je razumeti, česa so ženske zmožne. Oba sva presrečna in hvaležna za vso ljubezen ter podporo, ki sva je bila deležna v preteklih dneh in vesela sva, da lahko z vsemi deliva čudovito novico."

Otrok je sedmi v vrsti za prestol in osmi pravnuk 93 letne kraljice, četrti vnuk princa Walesa in prvi vnuk Meghanine mame, Dorie Ragland, ki trenutno biva v rezidenci para, Frogmore Cottage na posestvu Windsor.

O veselem dogodku priča tudi objava pred Buckinghamsko palačo:

"Njena kraljeva visokost vojvodinja Susseška, je varno rodila sina ob 5.26. Otrok tehta 3,26 kilograma.

Vojvoda je bil prisoten pri porodu. Kraljica, vojvoda Edimburški, princ Walesa, vojvodinja Cronwalla, vojvoda in vojvodinja Kambriška, lady Jane Fellowes, lady Sarah McCorquodale in grof Spencer so ob novici navdušeni.

Tako kot tudi mama vojvodinje Doria Ragland, ki je z velikim veseljem pozdravila svojega prvega vnuka.

Njena visokost in otrok sta oba zdrava."

Ime otroka bo znano v naslednjih dneh. Meghan je porod dočakala po predvidenem roku, od oznanitve nosečnosti lanskega aprila pa je par poudarjal, da želi novega člana družine pričakati v zasebnosti in jasno naznanil, da ne bo slavnega fotografiranja z novorojenčkom takoj po rojstvu, kakršnega je bila javnost navajena pri Kate in Diani.

Najmlajši potomec kraljeve družine ne bo avtomatično nosil naslova njegovo kraljevo veličanstvo, tega mu kot darilo lahko podari kraljica, vendar ga starša, tako kot je to denimo storila princesa Anna, lahko zavrneta.

Prav tako bo deček imel dvojno, ameriško in britansko državljanstvo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters, Instagram

Priporočamo tudi: Kako bodo korenine Meghan Markle vplivale na vzgojo njenega otroka in Koliko otrok načrtuje princ Harry

Preberite še: Horoskop: To otroku Meghan Markle in princa Harryja napovedujejo zvezde


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)