Deset stvari, ki jih moški skriva pred žensko

So malenkosti, ki jih pripadniki močnejšega spola boljšim polovicam za nobeno ceno niso pripravljeni priznati.

22.8.2020 ob 5:30 | Foto: Alessandro Biascioli/GettyImages | Avtor: M. FL.

Deset stvari, ki jih moški skriva pred žensko

Stereotip, da so moški vselej trdni, vase prepričani junaki, je daleč od resnice. Kajti tudi sami se borijo z negotovostmi, z notranjimi viharji in boljšim polovicam marsičesa niso pripravljeni priznati.

Kaj vse vaš dragi, ker noče izpasti pomehkužen, neolikan, bojazljiv ali solzav skriva pred vami, pa odkriva Your Tango.

Negotov je glede svojega telesa

Je. Pa čeprav je videti kot David Beckham. Ne le ženske, tudi moški se obremenjujejo s svojim telesom, mišicami, lasmi, obsegom pasu in še bi lahko naštevali. Konec koncev so samo ljudje, ki včasih dvomijo vase, predvsem v svoj videz.

Z nikomer se ne more odkrito pogovarjati

Ženska prijateljstva so drugačna od moških. Medtem, ko vi s prijateljicami predebatirate čisto vse, dobesedno, on nima nikogar v svojem krogu, ki bi mu brez skrbi lahko zaupal najgloblje stiske in dileme. S prijatelji se zabava in šali, pred njimi se rad pohvali, ko pa pride do težav, jih pred njimi skrije.

 

Rad ima romantične komedije

Čeprav ob njih zavija z očmi, v resnici rad pogleda romantične komedije in serije, ki naj bi bile namenjene le damam.

Pogreša komplimente

Tako kot vi, pričakuje pohvale in potrditve okolice. A če je družba do žensk s komplimenti radodarna, je do moških bolj skopa. Zato mu večkrat povejte, da mu kavbojke lepo pristajajo in da ste opazili njegovo novo srajco.

Med seksom je včasih neprepričan vase

Čeprav tega za nobeno ceno  ne bi priznal, včasih dvomi v svoje sposobnosti med rjuhami. Strah ga je, da vas ne bo popeljal do orgazma, groza ga je prezgodnjega izliva ali še huje, da ne bo doživel erekcije. Skratka: seks tudi v njegovih očeh velikokrat predstavlja vir stresa ter velikih negotovosti.

Včasih lula v plastenko

Ali v umivalnik. Pogosteje, kot bi si mislili. Ve, da je to ogabno, a če ni druge priložnosti, izkoristi tisto, ki mu je na voljo.

Rad ima otroke

Vendar se boji, da bi ga drugi, če bi se z njimi pogovarjal tako kot se vi, označili za čudaka. Zato se tedaj, ko vi ogovarjate fantka ali deklico v parku, drži ob strani.

Ne opazi vaše drugačne pričeske

Razen, kadar je sprememba res drastična. Ne zato, ker mu ne bi bilo mar, kakšni so vaši lasje, temveč zgolj zato, ker pač ni tako malenkosten, kot bi si vi morda želeli.

Vaše besede ga užalijo

Kadar ste do njega nesramni, neuvidevni in grobi, on to še kako občuti. Čeprav se pretvarja, da mu vaše besede ne pridejo do živega.

Strah ga je

Da bo izgubil službo, da bo zbolel, da bo na koncu ostal sam. Vsi ti strahovi ga včasih hromijo do te mere, da se zapre vase, saj se z njimi le stežka sooča, za nobeno ceno pa ne bi priznal, da se z njimi spopada, kadar v dolgih nočeh ne more spati.

--> O moških željah in hrepenenjih piše tudi nov Onin kolumnist Til Rozman. Njegove zapise najdete tukaj.

Preberite še: Malenkosti, zaradi katerih fantje noro ljubijo svoja dekleta (osebne izpovedi)

Morda vas zanima tudi: Sebičnost v postelji ali kaj ženske moškim v razmerju najbolj zamerijo (osebne izpovedi)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)