24.3.2021 ob 5:45 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Za razliko od ostalih oblik testenin, denimo makaronov, peresnikov in drugih, špageti med kuhanjem predstavljajo malo večji izziv. Zaradi dolžine jih je namreč težje potunkati v vrelo vodo. Da bi bila zadeva lažja, se mnogi poslužujejo vsem dobro znanega trika: špagete preprosto prelomijo na dve polovici.
A Italijani, ki so sinonim za testenine, opozarjajo: ne počnite tega! In zakaj ne? Miss 7 takole niza pojasnilo: Italijani špagetov nikoli ne krajšajo. Ne pred kuhanjem in ne tedaj, ko so že na krožniku. Kajti po njihovem ljudskem verovanju lomljenje ali trganje špagetov v življenje prikliče nesrečo.
Obstaja pa tudi drug, povsem praktičen razlog.
View this post on Instagram
Špageti so oblikovani tako, da se jih med krepčanjem z njimi lahko navija na vilice. Če so prelomljeni na polovico, to pač ni mogoče, hkrati jih ni mogoče jesti kot ostale testenine, saj so še vedno predolgi. Lahko bi torej rekli, da v tem primeru niso ne ptič in ne miš.
Zato: za srečo in za lažje uživanje v njihovem okusu pustite cele. Pa dober tek!
--> Nagradni natečaj: Dva tedna glasovanja za naj delovni kotiček
Preberite še: Najboljši nasveti italijanskih mojstrov kuhanja
Morda vas zanima tudi: Najhujše napake pri kuhanju testenin
oddajte komentar