Vse to gre lahko v pomivalni stroj, pa sploh ne veste!

Po novem vam čiščenje teh stvari ne bo več povzročalo preglavic.

22.4.2019 ob 5:10

kuhinja_pomivalni_stroj_posoda_ciscenje_trik.jpg

Če imate doma pomivalni stroj, ste v resnici lahko srečnejši, kot si mislite. V njem namreč še zdaleč ni mogoče pomivati zgolj posode, temveč tudi predmete, na katere sicer nikoli ne bi pomislili, a vanj gredo umazani, iz njega pa pridejo očiščeni ter nepoškodovani.

Čepice s šilcem

Na njih je ogromno znoja, prahu in drugih posledic nošenja. Med pranjem v pralnem stroju izgubijo obliko, na roke se vam jih ne ljubi negovati torej…z njimi hitro v pomivalni stroj. Vključite ga pri nižji temperaturi in izključite cikel sušenja. Posušite jih na zraku in pred tem, če bo to sploh potrebno, nekoliko poravnajte njihovo obliko.

Stikala za luči in vtičnice

Najbrž jih vsake toliko očistite z gobico in detergentom, ob tem pa umažete še steno. Bolje bo, če jih boste odstranili s sten in oprali v pomivalnem stroju. Vsaj tedaj, kadar pleskate dom. Saj veste, koliko barve na njih pristane. Spravite vijake, teh res ne želite izgubiti.

Krtače za lase

Ali glavnike ter podobne pripomočke za urejanje vaše pričeske. Iz njih odstranite kar največ las (nočete zamašiti filtrov stroja) in jih operite, kot sicer perete posodo.

Natikače

Da, tudi japonke, ki se med nošenjem prav hitro umažejo. Odplaknite z njih umazanijo in jih v pomivalnem stroju operite na skrajšanem programu.

Plastično cvetje

Res je, lahko bi se ga že znebili. A če umetnega cvetja iz kakršnega koli razloga nočete zavreči, ga operite v pomivalnem stroju. Voda bo umazanijo izprala tudi iz najbolj skritih in nedostopnih predelov.

Spužvaste gobice

Najbrž ste že slišali, da jih lahko očistite in razkužite v mikrovalovki, lahko pa jih skupaj s posodo operete kar v pomivalnem stroju.

Plastične igračke

Dobra novica za mame! Vse plastične igračke (ki ne delujejo na baterije) lahko operete in razkužite v pomivalnem stroju. Manjše le pred tem, preden jih položite vanj, stresite v mrežasto vrečko. 

Poličke hladilnika

Lahko umazanijo z njih drgnete na roke, lahko pa jih preprosto operete v pomivalnem stroju. Izbira je vsekakor vaša.

Pisarniške pripomočke

Držala za svinčnike, spenjače, lončke za sponke in podobno. Uporabljate jih vsak dan in zagotovo je na njih veliko umazanije. Zlasti, če so površine hrapave. Rešitev? Prav ste uganili: pomivalni stroj.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Kako pogosto čistiti vse, kar vas doma obdaja ALI Pravilna razporeditev v pomivalnem stroju


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)